Anasayfa Makale Hafta Sonu İçin 5 Ücretsiz Ve Sıra Dışı Oyun

Hafta Sonu İçin 5 Ücretsiz Ve Sıra Dışı Oyun

Bağımsız kişiler  ve topluluklar tarafından geliştirilmiş ve kar amacı güdülmeden sunulmuş bu oyunlarla daha önce hiç karşılaşmamış olabilirsiniz.

Uğursuz bir piramit, korkunç bir ayı ve aynalar aracılığıyla oynanabilen zekice kurgulanmış  bir bulmacanın içerisine girmek ister misiniz? Bu oyunların hepsi, bağımsız yapımcılar tarafından yapılmış ve ücretsiz olarak oynanabiliyor. Küçük boyutları ve tamamen ücretsiz olmalarına rağmen, kendi çizgileriyle bizi alışık olduğumuz oyun kültürünün dışarısına taşıyor.

Hets

hets-by-ditto

Hets, Ditto tarafından geliştirilmiş bağımsız bir oyun. Bir platform üzerinde başladığımız oyunda, rengarenk grafikler bizleri karşılıyor. Karşılaş ve öldür mantığı dışında, bu oyunu oynayabilmeniz için gerçekten oyunun fizik motoruna alışmanız gerekiyor. Oyun atmosferinin tamamını saran renk cümbüşü, alışılmışın dışındaki fizik anlayışı bizleri oldukça zorluyor. Hets oyununa buradan ulaşılabilirsiniz. Ayrıca Ditto’nun geliştiricileri, neredeyse Hets ile aynı konsepte sahip çoklu oyunculu bir oyun daha yapmış. FARG isimli bu oyun sayesinde eğer Hets’i beğendiyseniz, eğlencenize arkadaşlarınızla devam edebilirsiniz.

Limerence

limerence-todd-luke

Limerence, Todd Luke tarafından geliştirilmiş Web tabanlı ücretsiz bir oyun. Todd Luke, oyunu kendi sanat ve müzik anlayışını yansıtarak kurgulamış. Oyunda bir hayaleti kontrol ediyoruz ve sürekli bilgisayar ekranı içerisine girerek, yavaş yavaş çürümeye başlıyoruz. Oyunun oynarken veya sonuna geldiğiniz zaman neden bu oyunu oynadığınızı sorgulamaya başlasanız dahi, kendinizi oynamaktan kendinizi alamıyorsunuz. Zira Limerence’ın tekin olmayan, ürkütücü dünyası oyuncularda merak uyandırıyor. Limerence’ı buradan oynayabilirsiniz.

Look

look-indie-oyun

Sürekli ilerlemeniz ve hareketlerinizin zamanlamasını iyi ayarlamak dışında oyunda yapmanız gereken ekstra bir görev bulunmuyor. Fakat çevre ve doğa tasarımları oyunda oldukça başarılı bir şekilde işlenmiş. Look’un küçük ve gizemli dünyası da hoş bir biçimde bizlere sunulmuş. Bağımsız bir oyun olarak çıkarılmış Look, Mikkel B.-Frandsen tarafından geliştirilmiş. Look’a buradan ulaşabilirsiniz.

Chyrza

chyzra-indie

 

Chyzra keskin hatlarıyla bizlere bağımsız bir oyuna göre iyi bir grafik deneyimi vaat ediyor. Korku temalı bu oyunda çölde gezerek bazı parçaları topluyoruz. Bu parçalar sayesinde oyunun hikayesine ilişkin detaylar anlatılıyor. Oyunun ilerlemesi de hikayenin anlatılan kısmıyla birlikte gerçekleşiyor. Altyazı desteği olmadığı için oyunu oynarken hoparlör ya da kulaklık kullanmamız gerekiyor. Chyzra, Kitty Horrorshow tarafından geliştirilmiş. Oyuna buradan ulaşabilirsiniz.  Ayrıca aynı topluluğun oluşturduğu Dust City adında bir oyunu daha bulunuyor. Bu oyunda görevimiz ismi bilinmeyen bir şehirdeki anormal olayları araştırmaktan oluşuyor.

Mirror Isles 

mirror-isles-indie

Mirror Isles, bir bulmaca oyunu olarak karşımıza çıkıyor. Oyundaki amacımız, deniz üzerinde bulunan adalardan geçerek varış noktasına ulaşabilmek. Adalar arasında geçiş yapabilmemizi sağlayan aynalar ve kutucuklar bulunuyor. Aynaların yansıma niteliğini kullanarak kendimizi bir adadan diğer adaya ışınlamaya çalışıyoruz. Aynaların olmadığı adalarda ise kutucuklar bulunuyor. Bu kutucukları mantıklı bir şekilde kullanarak denize atıyoruz. Bu sayede diğer adaya kutucuklar yardımıyla bir köprü kurmuş oluyoruz. Oyunun grafikleri iddialı olmasa da, mantık üzerinde kurulu oynanışıyla ilgi çekiyor. Mirror Isles, Draknek tarafından geliştirilmiş bir oyun. Mirror Isles’ı buraya tıklayarak oynayabilirsiniz.