Anasayfa Haber Mass Effect 4 Neye Benzeyecek?

Mass Effect 4 Neye Benzeyecek?

BioWare tarafından paylaşılan yeni görüntü ve bilgiler, yapım aşamasındaki oyun hakkında geniş bilgi veriyor.

BioWare tasarımcıları geçtiğimiz gün Mass Effect 4 hakkında yeni bilgiler ve tasarım çizimleri yayınladılar. Halen yapımı sürmekte olan oyun için kesin bir çıkış tarihi verilmiyor. Ancak yeni Dragon Age: Inqusition oyununun çıkış tarihinin yaklaşmasıyla birlikte, bu oyunun yapım ekibindeki işi biten elemanların Mass Effect 4 projesine transfer edildikleri biliniyor.

Her ne kadar piyasada Mass Effect 4 olarak anılsa da, aslında oyunun gerçek isminin ne olacağı da henüz belli değil. Bu yeni oyun tabii ki Mass Effect evreninde geçiyor, ancak daha erken bir zaman dilimindeki olayları anlatıyor. Senaryonun merkezinde yine biyolojik ve mekanik yaşam formları arasındaki çekişme var, fakat tüm hikaye bununla sınırlı olmayacak.

Oyunda canlandıracağımız ana karakter ise, orijinal üçlemeye damgasını vuran Commander Shepard gibi biri olmayacak. Shepard oyunun başından itibaren adını duyurmuş, hayatta belirli bir yere gelmiş bir tipti. Oysa yeni eleman ününü ancak hikaye ilerledikçe kazanacak ve tabii ki bu da olayların gelişimini etkileyecek.

BioWare bu kez Mass Effect evrenini daha da geniş ve keşfe açık olarak tasarlıyor. Gezilip görülecek pek çok dünya ve ortaya çıkarılacak çok fazla sır olacak. Yani aslında biraz sandbox modeline doğru gidiş var denebilir. Bu keşiflerde kullanmak için ilk oyundan hatırlayacağınız MAKO adlı araç yine oyuncunun emrine verilecek.

Mass Effect 4 oyun motoru olarak Frostbite Engine kullanıyor. Bu oyun sadece PC, Xbox One ve Playstation 4 için çıkarılacak. Yapımcılar bir önceki nesil konsolların istedikleri grafikleri vermeyeceğini düşünüyorlar. Aşağıda tasarım ekibinin yayınladığı çeşitli çizim ve görselleri kendiniz de görebilirsiniz, bunlar evren ve oyun hakkında hayli fikir veriyor denebilir.

mass-effect-4-2

mass-effect-4-3

mass-effect-4-4

mass-effect-4-5

mass-effect-4-6

mass-effect-4-7