Anasayfa Haber Firefox “Unut Beni!” Diyor

Firefox “Unut Beni!” Diyor

Mozilla, web tarayıcıların kişisel güvenliği korumak için aldıkları önlemlerin yeterli olmadığını düşünüyor.

İnternet üzerindeki kullanıcıların kişisel veri güvenliği ile ilgili gelişmeler pek de yeterli değil. En azından Mozilla böyle düşünüyor ve haksız da sayılmaz. Gizli Sekme ve Do Not Track gibi özellikler web tarayıcılarına geleli hayli zaman geçti. Kaldı ki bunların çok etkili oldukları da söylenemez. Çeşitli site ve servisler çoktan bu özelliklerin açıklarını buldular ve faydalanmaya başladılar.

İşte bu yüzden Mozilla tarafından geliştirilen Firefox web tarayıcısının gelecek sürümlerinde buna yönelik önlemler alınacak. Bunlardan bir tanesi Do Not Track (İzimi Sürme) seçeneğine saygı göstermediği tespit edilen sitelere karşı önlem alınması. Bir diğer önemli özellik ise tek bir tuşla tüm tarama geçmişi ve benzeri verilerin kesinlikle silinmesi.

Öte yandan Firefox tarafından varsayılan olarak kullanılan arama motorları arasına kullanıcıların izini sürmeyen DuckDuckGo arama motoru da alınacak. Yani genel olarak Firefox’un gelecek sürümlerinde kişisel gizliliğe çok daha fazla önem verilecek. Ancak bu özellikler yeni ve büyük bir güncellemeyle eklenecek diye bir şart yok. Firefox küçük güncellemeler şeklinde bu önlemleri çok yakın zamanda kullanıcıya sunmaya başlayabilir.