Anasayfa Haber Microsoft’tan İlk Nokia’sız Lumia

Microsoft’tan İlk Nokia’sız Lumia

Nokia’yı satın aldıktan sonra bir süredir geçiş sürecini devam ettiren Microsoft, ilk kendi markasını taşıyan Lumia modelini çıkarttı.

Yıllar boyunca insanların gönlünde öyle ya da böyle taht kurmuş bir marka ve Microsoft’un bu markayı satın alıp tek hamlede ortadan kaldırması. Evet, Microsoft sonunda Lumia ailesini Nokia markasından ayıran ilk telefonu piyasaya sürdü: Microsoft Lumia 535!

Finlandiyalı üreticinin adı artık telefonların üzerinde olmayacak. Bunun başlangıcı da uygun fiyatlı Lumia 535.  Windows Phone 8.1 işletim sistemi ile satılacak olan cihazın bir de çift SIM sürümü olacak. Telefon vergiler hariç Avrupa’da 110 Euro fiyat etiketine sahip olacak. Bu da 310 TL’ye denk geliyor. Lumia 530’un yerini alacağını düşündüğümüz model, ülkemizde 450 ila 500 TL arasında bir fiyat etiketine sahip olacaktır.

Telefonda geniş açılı 5 MP bir ön kamera yer alacak. Ekran ise daha önceki giriş seviyesi modellerin aksine çok daha büyük: 5 inç ve qHD çözünürlük.

Asıl soru şu ki, tüketicilerin Microsoft marka telefonlara bakış açısı nasıl olacak ? Gözler bir süre daha Nokia markasını arayacak gibi.