Anasayfa Haber Golf Sevenlere R400 Geliyor!

Golf Sevenlere R400 Geliyor!

Volkswagen’in çok satan Golf R modeli, yeni bir R serisine kapıyı açacak gibi görünüyor.

Amerikan pazarında her ne kadar büyük kasalı ve büyük motorlu otomobiller satsa da, dünyanın kalanında farklı zevkler hakim. Küçük ama güçlü motorlarla donanmış hatchback otomobiller, eskiden beri çok ilgi çekerler. Alman otomotiv devi Volkswagen bir süre önce çıkardığı Golf R modeliyle bunu bir kez daha tecrübe etmişti.

290 beygirlik Golf R, şirketin beklediğinden de daha iyi satış rakamları yakalamıştı. Bunun üzerine yeni R modelleri üzerine çalışmaya başlayan VW, resimlerini gördüğünüz Golf R400 modelini geçtiğimiz aylarda Çin’de yapılan Beijing Motor Show kapsamında basına sergilemişti. Son gelen haberler bu modelin 2015 yılında piyasaya çıkacağının kesinleştiğini gösteriyor.

Golf R400 dışarıdan çok farklı görünmese de, kaputun altındaki 2 litrelik turbo destekli motorundan 395 beygir güç üretiyor. Sıfırdan yüze 4 saniyenin altında çıkan R400’ün çıkabildiği azami sürat ise 280 kilometre! Tabii ki süspansiyon ve fren sistemi de bu hızlara uygun olarak elden geçirilen R400, çıktığında hayli ilgi çekecek gibi görünüyor.

Ancak VW sadece Golf serisiyle sınırlı kalmayı planlamıyor, aksine R kodunun ürün gamlarındaki herhangi bir araca eklenebileceğini düşünüyorlar. Yani yakın zamanda dışarıdan bakınca kaputun altında yatan canavarı pek belli etmeyen bir Passat R, Polo R ya da Tiguan R ile karşılaşma ihtimalimiz hayli yüksek. Tabii bu biraz da Alman devinin 2015 senesinde kaç tane R400 satacağına bağlı.

vw-r400-02

vw-r400-03