Anasayfa Haber Windows 7’ye DirectX 12 Yok!

Windows 7’ye DirectX 12 Yok!

Oyun performansı konusunda ciddi bir sıçrama yaratacak DirectX 12’den Windows 7 kullanıcılarına kötü haber.

DirectX 12, oyun sektöründe en çok beklenen yeniliklerden biri. Windows 10 ile birlikte gelmesi planlanan DirectX 12’nin Windows 8’e de destek sunacağı biliniyordu. Ancak AMD yetkilisi Richard Huddy’nin açıklamalarına bakılırsa Windows 7 kullanıcıları, oyun konusunda ciddi performans artışı sunacak olan DirectX 12 teknolojisinden mahrum kalacak.

Geçtiğimiz günlerde gerçekleşen PDXLAN etkinliğinde konuşan Richard Huddy, Windows 7’nin halen en çok kullanılan işletim sistemlerinden biri olduğunu belirtti. Windows ekosistemi içerisinde %52’lik oranla en çok pazar payına sahip olan Windows 7’nin oldukça popüler olduğunu söyleyen Huddy, Windows 7 ile ilgili konuşmasını, işletim sisteminin sevenleri için kötü bir haberle sonlandırdı: Windows 7’ye DirectX 12 desteği gelmeyecek!

Özellikle daha etkili çoklu çekirdek kullanımı ve buna bağlı olarak daha iyi oyun performansı, daha düşük güç tüketimi ve daha az ısınma gibi özellikler vadeden DirectX 12’nin oyun performansı konusunda önemli bir mihenk taşı olması bekleniyor. Microsoft’un Windows 7’yi DirectX 12’den mahrum bırakması ise işletim sisteminin miadının artık dolduğunun açıkça bir göstergesi. Microsoft’un Windows 7’ye olan temel desteğinin de 13 Ocak 2015 tarihi itibariyle kesileceğini de hatırlatalım.