Anasayfa Haber Eski Telefonlara Windows 10 Gelecek Mi?

Eski Telefonlara Windows 10 Gelecek Mi?

Microsoft, Windows Phone 8 telefonlar için de Windows 10 güncellemesi çıkaracak mı sorusu cevaplandı.

Microsoft’un daha önce Windows Phone 7 kullanıcılarını geride bırakması ve Windows Phone 8 işletim sistemiyle yeni bir sayfa açması, çoğu kullanıcının zar zor ısındıkları bu mobil işletim sisteminden soğumasına sebep olmuştu. Microsoft’un Nokia adını da kullanımdan kaldırmasıyla birlikte, şirketin 2015 yılında çıkacak olan Windows 10 işletim sistemini eski telefonlara getirmeyeceği şüphesi iyice belirginleşti.

Microsoft tarafından geçtiğimiz günlerde Twitter üzerinden yapılan bir açıklamada, halen satılmakta olan Windows Phone 8.1 yüklü olan Lumia telefonlara da Windows 10 güncellemesi yapılacağı açıklandı. Daha eski olan Nokia Lumia serileri de bu güncellemeden paylarını alacaklar. HTC ve Samsung gibi firmalar tarafından üretilen Windows Phone 8 işletim sistemli telefonlar hakkında kesin bir blgi yok. Ancak Microsoft’un bu cihazları da geride bırakmayacağı düşünülüyor.

Tabii burada ortaya çıkan sorun, Microsoft’un işletim sistemi güncellemelerinin telefon hizmetini sağlayan telekom şirketleri üzerinden gerçekleşmesinde yatıyor. Dünyanın farklı ülkelerindeki Windows Phone kullanıcılarının Microsoft’un güncellemelerini alabilmeleri, genellikle abonesi oldukları şebekenin insafına kalıyor. Bu durum halen Android için de pek farklı değil, ancak Windows Phone kullanıcılarının sayısı çok daha az olduğundan, şirketler güncelleme çıkarmak yerine müşterileri yeni telefonlara yönlendirmeyi tercih edebiliyorlar.

Dünyanın pek çok ülkesinde, pek çok Windows Phone cihaz, halen çıkmış olan tüm güncellemeleri bile alabilmiş değiller. Kaldı ki Microsoft yeni Windows 10 işletim sisteminin cep telefonundaki genel durumuyla ilgili de neredeyse hiç açıklama yapmıyor. Tüm söylenen, telefonlardan sunuculara dek her türden cihazın tek işletim sistemi altında birleşeceği. Ancak bunun telefonlara ne getireceği, nasıl getireceği pek açık değil. Açık olan bir şey var ki, Microsoft’un mobil kullanıcılarını bir kez daha hayalkırıklığına uğratması, Windows telefonları dirilmemek üzere öldürebilir.