Anasayfa Haber AMD’den DirectX 12 Hakkında Yeni Açıklama Geldi

AMD’den DirectX 12 Hakkında Yeni Açıklama Geldi

Geçtiğimiz günlerde AMD yönetiminden yapılan bir açıklamayla ilgili olarak yeni bir bilgilendirme yapıldı.

Bir kaç gün önce AMD yöneticilerinden Richard Huddy tarafından yapılan bir konuşma, Microsoft’un Windows 7 işletim sistemi için DirectX 12 güncellemesi getirmeyeceği haberini vermişti. Biz de bu haberi siz okurlarımıza iletmiştik, haberin kendisini burada bulabilirsiniz. Bu haberin yayılması üzerine, AMD yönetimi konuyla ilgili yeni bir açıklama yaptı.

AMD’nin Türkiye’deki halkla ilişkiler çalışmalarını yürüten PR ajansı Edelman Turkey vasıtasıyla bize de ulaştırılan bu açıklama şöyle:

“Son günlerde AMD’de oyunlardan sorumlu üst düzey yöneticisi Richard Huddy’nin, Windows versiyonlarında DirectX 12 desteğine dair yorumlarda bulunduğu bir video ile ilgili olarak bazı haberler yapıldığı raporlanmaktadır. Richard Huddy’nin Microsoft adına herhangi bir konuşma yetkisi bulunmamaktadır. Ancak kendisi Microsoft’un Windows 7 yaşam döngüsü ve ana akım destek politikasına yönelik önemli tarihler ve kilometre taşlarını anlatan bir yayında spekülatif yorumlarda bulunmuştur. Richard Huddy’nin Microsoft Windows ya da DirectX yol haritasıyla ilgili herhangi bir bilgisi bulunmamaktadır. Microsoft, AMD’nin önemli stratejik ortaklarından biri olup DirectX 12 işbirliği sorunsuz şekilde devam edecektir.”

AMD’nin bu türden bir açıklama yapması aslında gayet doğal. Sonuçta Windows 7 ne de olsa Microsoft’un ürünü ve markası, haliyle bu konudaki tüm kararları onlar alıyor. Tabii Huddy gibi doğrudan yazılımla uğraşan bir ismin, Microsoft’un bu konudaki planlarından tamamen habersiz olması da düşünülemez. Ancak Microsoft’un kimseye danışmadan yol haritası değiştirmesi de gayet normaldir.

Öte yandan, Microsoft’un Windows 7 satışlarını durdurmuş olması da, şirketin bu işletim sistemine verdiği yazılımı hemen keseceği anlamına gelmiyor. Microsoft genellikle satıştan kaldırdığı işletim sistemlerine de uzun yıllar teknik destek ve güncelleme sağlamaya devam ediyor. Yani DirectX 12’nin Windows 7 işletim sistemine gelmesi gayet mümkündür.

Peki ama DirectX 12 kesin olarak Windows 7 için çıkarılacak mı? İşte bunun cevabı hala belli değil. Bu sorunun cevabını Microsoft’un yakında bizzat vereceğini düşünüyoruz, çünkü konu çok konuşuluyor. Fakat resmi bir açıklama gelene beklemek gerekecek.