Anasayfa Haber AMD FreeSync Destekli Monitörler Çok Yakında!

AMD FreeSync Destekli Monitörler Çok Yakında!

AMD’nin NVIDIA G-Sync teknolojisine cevabı olan FreeSync desteğine sahip monitörleri Aralık’tan itibaren piyasada görmeye başlayacağız.

AMD yetkilisi Richard Huddy, geçtiğimiz günlerde gerçekleşen PDXLAN etkinliğinde DirectX 12’nin Windows 7’ye gelmeyeceğini duyurmuştu. Teknoloji dünyasının önemli gündem konularından biri haline gelen bu gelişmeyi ilgili haberimizde okuyabilirsiniz. Richard Huddy, etkinlikte AMD için önemli bir proje olan FreeSync’in detaylarını ve bu özelliğe sahip monitörleri ne zaman görmeye başlayacağımızı da açıkladı.

NVIDIA’nın oldukça beğeni gören G-Sync teknolojisinin AMD alternatifi olan FreeSync monitörlerin tanıtımını yapan Huddy, etkinlikte müjdeli haberi de verdi. AMD FreeSync destekli monitörlerin satışına önümüzdeki aydan itibaren başlanacak. Üstelik tek sevindirici haber bu değil. Huddy, FreeSync monitörlerin, G-Sync alternatiflerine göre 100 dolar daha ucuz olacağını da belirtti.

AMD’nin FreeSync teknolojisini, NVIDIA’nın G-Sync teknolojisinden ayıran en önemli etkenin, FreeSync’in G-Sync gibi donanımsal modüle ihtiyaç duymaması olduğunu belirten Huddy, halen piyasada bulunan monitörlerin bir kısmının sadece yazılım güncellemesi ile FreeSync teknolojisini kullanabileceğini de belirtti.

FreeSync ile aynı işlevi gören G-Sync teknolojisinin ne olduğunu merak ediyorsanız, ilgili yazımızı okuyabilirsiniz.