Anasayfa Haber Elon Musk, Gelecekten Endişeli

Elon Musk, Gelecekten Endişeli

Yaptığı girişimlerle adını dünyaya duyuran Elon Musk, yapay zeka konusundaki araştırmalardan ciddi şekilde rahatsız.

Tesla firmasıyla elektrikli otomobilleri tüm dünyaya kabul ettirmeye çalışan, SpaceX firmasıyla da insanlığın uzaya açılması için çabalayan Elon Musk, normalde teknolojiden korkmasıyla ün salmış bir adam değildir. Ancak Musk’ın teknolojik gelişmeler konusunda temkinli olunmasını öğütlediği zamanlar da var.

Musk’ın teknolojik gelişmeler konusunda ciddi rahatsızlık duyduğu en önemli alan yapay zeka. Musk, katıldığı konferanslarda bu konuda açıkça uyarılarda bulunmuştu. Ancak internete sızan ve hızla yayılan bir özel yazışması, gerçekte bu konuda ne kadar tedirgin olduğunu bir kez daha ortaya koydu. Yazışma hızla internetten kaldırıldı, ancak aşağıda gördüğünüz gibi ekran görüntülerinin yayılmasına engel olunamadı.

Elon-musk-mail

Peki Elon Musk’ı yapay zeka araştırmaları konusunda bu kadar rahatsız eden nedir? Basitçe özetlemek gerekirse, Musk halen şahit olduğu ve halka kapalı olan Deepmind gibi projelerin, insanlığın sonunu getirecek olayları tetiklemesinden korkuyor. Musk bu projelerde gördüğü gelişmelerin akıl almaz boyutlarda olduğunu söylüyor ve bizi yok edecek bir canavarı yaratmak üzere olduğumuzdan çekiniyor.

Özetle söylemek gerekirse, Elon Musk’ın korktuğu şey, Terminator filmlerinin aynen gerçekleşmek üzere olduğu ihtimali! Kendisi şahit olduğu gizli çalışma ve projelerin tahminen 5 yıla kadar inanılmaz sonuçlara yol açabileceğini düşünüyor. İşin ilginç yanı, bu alanda çalışan uzmanların da tehlikenin farkında olduğunu, ancak konuyu kenara atamayacak kadar ilerlemiş oldukları.

Musk bu konudaki görüş ve korkularını yapay zeka üzerine çalışan uzmanlarla paylaştığında, kendisine korkularında haklı olduğu söylenmiş. Ancak bu projelerin yine de devam edeceği, olası felaketin önlenmesi için olabilecek tüm önlemlerin alındığı bildirilmiş. Ancak Musk yakında ortaya çıkacak yapay zekanın internete kaçmasının ve oradan da bir olaylar zincirini başlatmasının ne kadar önlenebileceği konusunda şüpheli. Haklı olup olmadığını ise en fazla on seneye kadar hep birlikte göreceğiz.