Anasayfa Haber Battlefield 5 Ne Zaman Gelecek?

Battlefield 5 Ne Zaman Gelecek?

Electronic Arts tarafından gelen açıklamalar, bir sonraki Battlefield için tahmini bir tarih veriyor.

Electronic Arts CFO’su Blake Jorgensen tarafından yapılan bir açıklamaya göre, Battlefield: Hardline’dan sonra gelecek olan yeni Battlefield oyunu yine askeri temalı olacak. Hardline, hırsız-polis konulu bir yapım olarak ortaya çıktığında bu serinin sevenlerini hayli şaşırtmış, oyunun tamamen yön değiştirdiğine dair söylentilere sebep olmuştu.

Ancak Jorgensen durumun böyle olmadığını, bir sonraki Battlefield oyununun yine askeri temalı olacağını söylüyor. Tabii bir sonraki oyun her ne kadar piyasada Battlefield 5 olarak anılsa da, gerçekte adının ne olacağına dair henüz herhangi bir ipucu yok. Ancak ne zaman çıkacağına dair tahminler var.

Hardline’ın çıkış tarihinin 2014 sonundan, 2015 başına kaymış olması aslında Battlefield 5’in olası çıkış tarihini de hayli ötelemiş bulunuyor. Battlefield serilerinin yapımcısı olan DICE aynı zamanda 2015 içinde çıkması heyecanla beklenen Star Wars Battlefront 3 üzerinde de çalışıyor. Hardline çıktıktan sonra ekibin önemli kısmının bu projeye kaydırılması söz konusu.

İşte tüm bu sebeplerden dolayı, Battlefield 5’in 2016 yılından önce çıkması pek mümkün görünmüyor. Tabii 2016 yılının hangi çeyreğinde çıkacağı ise daha şimdiden hiç belli değil. Eğer geliştirme süreci Hardline gibi işlerse, 2016 sonbaharında çıkacağı duyurulup, 2017 ilkbaharına bile sarkabilir.