Anasayfa Haber Zalman Sahiplerine Güzel Haber!

Zalman Sahiplerine Güzel Haber!

Zalman’ın başına gelen olaylardan sonra mahkemeden çıkan karar, şirketin ayakta kalmasına imkan verecek gibi görünüyor.

Ünlü Güney Kore firması Zalman, markanın sahibi olan Moneual yöneticilerinin büyük yolsuzluğu ortaya çıkınca hayli zor durumda kalmıştı. Zalman markasının satış ve üretim raporlarını şişiren Moneual yönetimi, bu sayede bankalardan 3 milyar dolar kredi çekmişti. Beş yıl boyunca devam eden bu sahtekarlık ortaya çıktığında, Zalman’ın da bir marka olarak sonunun geldiği düşünülmüştü.

Ne var ki Güney Kore mahkemeleri Zalman’ın bu işte bir kusuru bulunmadığına karar verdiler. Bu karara göre Zalman bir şirket olarak Moneual bünyesinden koparılacak ve ekonomik olarak yeniden yapılandırılarak ayakta kalması için çaba gösterilecek. Tabii bu girişimin uzun vadede ne kadar işe yarayacağı henüz belli değil, ancak en azından ceplerine girmeyen parayı ödemek için iflasa sürüklenmekten kurtulacaklar.

Bu kararın sonucunda Zalman’ın üretim ve satışlarına ara vermeden devam etmesi mümkün oluyor. Nitekim şirketten yapılan bir açıklama, Zalman’ın tüm operasyonlarının aynen yürümeye devam edeceğini onayladı. Buna şimdiye kadar satılmış ürünlerin servis ve garantileri de dahil olacak. Bu karar özellikle müşterinin güveninin devam ettirilmesi ve şirketin sağ kalabilmesi için elzem bir adım.