Anasayfa Haber Ubisoft Çuvalladığını İtiraf Etti

Ubisoft Çuvalladığını İtiraf Etti

Ubisoft en sonunda Assassin’s Creed Unity’nin çıkışında yaşananlar için zoraki de olsa özür diledi.

Assassin’s Creed Unity’nin çıkışında bazı sorunlar yaşandığı için özür dileyen Ubisoft yetkilileri, yaşananları telafi edeceklerini beyan ettiler. Peki bu nasıl olacak? Ubisoft bir daha bitmemiş oyunları piyasaya sürmekten kaçınacak mı? Bariz program hataları için AMD gibi donanım üreten iş ortaklarına suç atmaya çalışmaktan vazgeçecekler mi?

Tabii ki hayır, Far Cry 4’ün çıkışında yaşanan sorunlara bakarsanız, sorunlu oyunları piyasaya sürmeye devam edecekler. The Crew için tıpkı Unity’de olduğu gibi basına inceleme yasağı koymalarına bakınca da, yine sorunlu oyunlardan ilk gün satabildikleri kadar satmaya gayret edecekler.

Ubisoft’un hataları telafi etme mantığı biraz daha farklı, Assassin’s Creed Unity almış olan herkese oyun için çıkaracakları bir sonraki ek görev paketini ücretsiz olarak verecekler. Bu paket ne zaman çıkacak, içeriği ne olacak, orası belli değil. Bethesda’nın efsanevi at zırhı DLC’si gibi bir şey de çıkabilir.

Öte yandan eğer Zaten Unity’nin tüm DLC’lerini kapsayan Season Pass sürümünü aldıysanız, şirket size Far Cry 4 dahil olmak üzere bir dizi oyundan bir tanesini ücretsiz olarak indirme imkanı tanıyacak. Tabii diğer oyunlarda yaşanan ve yaşanacak olması muhtemel sorunlar için nasıl özür dileyecekler, ya da dileyecekler mi, orasını da zaman gösterecek. Ancak piyasada Ubisoft yapımlarına uzun bir süre şüpheyle yaklaşılacağına da pek şüphe yok.