Anasayfa Haber AMD’nin Captain Jack’ı Boy Gösterdi!

AMD’nin Captain Jack’ı Boy Gösterdi!

Çin kökenli bir internet sitesinde, AMD’nin bir sonraki nesil ekran kartlarına it olduğu iddia edilen benchmark sonuçları yayınlandı.

Bazen gayet isabetli haberler sızdırmayı başarmasıyla tanınan Çin kökenli Chiphell adlı internet sitesinde açılan bir başlıkta paylaşılan grafikler hayli heyecan yarattı. Söylentiye göre bu grafikler AMD’nin “Captain Jack” olarak bilinen yeni nesil R9 300 serisi ekran kartlarının benchmark testi sonuçlarını gösteriyor!

Aşağıda görebileceğiniz iki grafikte bu yeni kartın hem saf performans, hem de enerji tüketimi değerleri bulunuyor. Bu grafiklere göre Captain Jack, tek işlemcili ve tek ekran kartlı bir benchmark testinde, Nvidia’nın yeni nesil ekran kartı GTX980’den % 15 ila 20 kadar daha fazla performans gösteriyor. AMD’nin bir önceki nesil en üst seviye kartı R9 290X’e göre ise % 20 ila 25 arasında bir performans artışı var.

İkinci grafikte ise kartın enerji tüketimi bulunuyor. Buna göre Captain Jack bir önceki nesil olan R9 290 ve R9 290X modellerine göre çok daha az enerji çekiyor ve ortalamada 197 Watt değerini görüyor. Bu değer her ne kadar Nvidia’nın yeni GTX900 serilerine yaklaşsa da, özellikle GTX970 modelini yakalamaktan uzak kalıyor.

Tabii tüm bu testlerin kimler tarafından ve hangi koşullar altında yapıldığına, hangi kartın ve sürücülerin kullanıldığına dair ortada pek bilgi yok. Yani birileri bu grafikleri oturup kafasına göre çizmiş bile olabilir, ortada resmi hiç bir bilgi mevcut değil. Öte yandan, bildiğimiz bir gerçek var ki, o da AMD’nin rakibi Nvidia ile rekabeti sürdürebilmek için yeni CEO kumandasında çok ciddi şekilde çalışmakta olduğudur. Bu testin gerçekleri yansıtıp yansıtmadığına ise ancak AMD test örneklerini resmen dağıtmaya başladığı zaman emin olabileceğiz.

CaptainJack-01

CaptainJack-02