Anasayfa Haber Japonlar Xbox’ı Sevemedi

Japonlar Xbox’ı Sevemedi

Microsoft’un oyun konsolunun Japonya pazarında tutunamaması, en sonunda sorumlu müdürün istifasına da yol açtı.

Xbox Japonya’nın başındaki isim olan Takashi Sensui, 2006’dan beri yürüttüğü görevinden en sonunda istifa etti. Xbox 360’ın piyasaya çıkmasından bir kaç ay sonra göreve getirilen Sensui, görevde olduğu süre içinde Japonlara Xbox’ı sevdirmek için çok çaba harcadı. Ne var ki sonuç değişmedi ve Xbox One’ın Japonya pazarındaki durumu üzerine Sensui istifa etti.

Microsoft’un Japonya pazarındaki Xbox 360 satışı, 2006 ve 2011 yılları arasında toplam 1,5 milyon civarında gerçekleşti. Bir önce çıkan ilk Xbox konsolda ise aynı sayıya bunun yarısı kadar sürede ulaşılmıştı. Ancak bu rakamlar Xbox One’ın satışlarıyla kıyaslanınca gerçekten de mükemmel kalıyorlar. Xbox One konsolu Japonya pazarına sürüldüğünde, ilk dört gün içinde sadece 23,562 adet satılabildi. Sony’nin PS 4 konsolunun aynı sürede ulaştığı satış rakamı ise 322,000 olmuştu.

Xbox One’ın sadece ilk gün satışları değil, genel satış çizgisi de Microsoft için tam bir hayalkırıklığı olmaya devam ediyor. Tüm Japonya’da haftada ortalama 700 adet Xbox One satılabiliyor. Çıkıştan beri yapılan toplam satış rakamı ise 40,000 civarına yeni yaklaşıyor. Bu durumda Sensui’ye de bulunduğu makamı bırakmak dışında çare kalmamış oldu. Ancak Microsoft’tan tamamen ayrılmış değil, fakat yeni pozisyonu şüphesiz aynı prestije sahip olmayacak.