Anasayfa Haber Lumia 1020’nin Yerine Ne Gelecek?

Lumia 1020’nin Yerine Ne Gelecek?

Microsoft’un Lumia 1020 modelinin yerine çıkarmayı düşündüğü 1030 modeline ait olduğu söylenen fotolar internete sızdı.

Microsoft’un Nokia’yı tamamen satın almadan önce çıkan en başarılı Nokia modellerinden biri olan Lumia 1020, pek benzeri olmayan kamerası sayesinde mobil fotoğrafçılıkla uğraşmayı sevenlerin hayli ilgisini çekmişti. Ne var ki Lumia 1020 modeli geçtiğimiz aylarda ekonomik ömrünü tamamladı ve üretimden kalktı.

Microsoft’un bu modelin yerine geçecek Lumia 1030 adlı yeni bir model üzerinde çalıştığı söyleniyordu, ancak bu durum firma tarafından asla onaylanmadı. Ancak geçtiğimiz günlerde Çin kökenli bir internet sitesi olan Baidu üzerinde yayınlanan fotolar, Lumia 1030 modelinin halen geliştirilmekte olduğuna dair söylentileri canlandırdı.

Aşağıda resimlerini gördüğünüz cihaz RM-1052 kod adına sahip ve Windows Phone 8.1 çalıştırıyor. Ancak alüminyum ağırlıklı gövdesi üzerinde herhangi bir marka damgası görülmemesi, onun bir prototip olma ihtimalini güçlendiriyor. Telefonda dikkati çeken ana unsur, arka tarafındaki dev boyutlu kamera çıkıntısı. Bu çıkıntı ilk bakışta Lumia 1020 modelindeki kamerayı andırıyor. Ancak xenon yerine LED flaş kullanılması şaşırtıcı.

Cihazın ekran çözünürlüğü olarak 1920×1080 piksel desteklediğini, 2 GB RAM ve 32 GB depolama alanı sunduğunu da yine ekran görüntülerinden anlamak mümkün. Ancak işlemci modeli ya da tüm kamera özellikleri belli olmuyor. Microsoft’un bir dizi yeni Lumia modeli üzerinde çalıştığı zaten biliniyordu. Ne var ki bu cihaz piyasaya çıkacak mı, yoksa bir prototip olarak mı kalacak, orası da şimdilik belli değil.

Lumia-1030-proto-01

Lumia-1030-proto-02