Anasayfa Haber Google Glass İçin Intel İşlemci!

Google Glass İçin Intel İşlemci!

Wall Street Journal gazetesinin haberine göre, Intel ve Google bir kez daha mobil cihazlarda işbirliği yapıyor.

Intel ve Google daha önce de Nexus cihazlar üzerinde birlikte çalışma kararı almışlardı. Ancak bugüne dek Intel işlemcili bir Nexus cihaz piyasaya çıkabilmiş değil. Ancak eğer söylentiler doğruysa, bu durum Google Glass’ın 2015 yılında resmen piyasaya çıkmasıyla beraber değişebilir. Amerika’da çıkan bir habere göre Intel veGoogle, Glass’ın satışa çıkacak versiyonunda Intel işlemcinin kullanılması için görüşmeler yürütüyor.

Her ne kadar akıllı gözlüklere duyulan ilgi çok tan sönmüş olsa da, Google yine de Glass’ın geliştirmesini yarıda bırakmaya niyetli değil. Ne var ki cihazın performans ve batarya ömrüyle ilgili ciddi sorunları olduğu da bir gerçek. Bunun en önemli sebeplerinden biri, halen kullanılmakta olan Texas Instruments işlemciler. Texas Instruments firması mobil işlemci geliştirmeyi 2012 yılında bıraktı ve başka pazarlara yöneldi. Intel ise bu konuda çalışmayı hiç kesmedi ve yeni nesil işlemcileri sayesinde Google’ın teknik problemlerini rahatça çözebilir.

Intel ve Google arasındaki olası bir anlaşmanın en önemli etkilerinden biri de, Intel’in isminin kurumsal pazarda yaratacağı olumlu etki olacaktır. Google bu giyilebilir teknolojiyi son tüketiciye pazarlama konusunda çok da büyük ümit beslemiyor. Ancak Google Glass rahatlıkla kurumsal pazarın ihtiyaçlarına cevap verecek bir araç haline gelme potansiyelini hala taşıyor. Eğer Intel gibi kurumsal pazardaki ismi ve güçlü bağlantıları olan bir şirket Glass’ın arkasında durursa, Google bu teknolojiyi gerçekten de para kazanan bir yatırım haline getirebilir.