Anasayfa Haber HTC, One M9 İle Ekranı Büyütecek!

HTC, One M9 İle Ekranı Büyütecek!

HTC’nin bir sonraki amiral gemisi modeli One M9’un detayları basına sızdı.

HTC son zamanlarda çıkardığı One M8 gibi belirli modellerle piyasada iyi satış rakamları yakalamayı başardı. Ancak ne var ki firmanın modelleri hep 5 inç ve altı boyutlu ekranlara sahip olarak tasarlanıyor. Oysa Apple bile iPhone 6 Plus modeliyle piyasadaki büyük ekranlı phablet sınıfı telefonlara olan ilgiden payına düşeni almayı hedefliyor.

Çin’deki kaynaklardan sızan bazı bilgilere göre, HTC biraz geç kalmış olsa da bu phablet pazarından pay almaya karar vermiş gibi görünüyor. Firmanın bir sonraki amiral gemisi modeli olacağı söylenen One M9 modelinin teknik özelliklerinin, Samsung Galaxy Note 4 ya da Apple iPhone 6 Plus gibi modelleri aratmayacağı düşünülüyor.

Söylentilere göre 5,5 inçlik Quad HD ekrana sahip olması planlanan One M9, bu sayede 2560×1440 çözünürlük sunacak. 3 GB RAM taşıması beklenen telefonun, çıkış tarihine bağlı olarak Qualcomm Snapdragon 805 ya da 810 işlemci taşıyacağı söyleniyor. Büyük ihtimalle Android 5.0 ile gelecek olan telefonun, 3500 mAH gücünde bataryasının olacağı da düşünülüyor.

Beats Music ile ortaklığı uzun süre önce biten HTC’nin bu modelinde kullanılacak olan ses sistemi ise Bose imzasını taşıyabilir. Telefonun ana kamerasının ise OIS özelliği olan 16 MP bir model olacağı fısıldanıyor, ancak bu kez UltraPixel sensör kullanılmayacağı da belirtiliyor. Telefon gövdesinin ise tıpkı One M8 modelinde olduğu gibi alüminyum alaşımdan imal edileceğine kesin gözüyle bakılıyor. Tabii şimdilik tüm bunlar söylentiden ibaret ve HTC herhangi bir açıklama yapmıyor. Ancak bu yeni model büyük ihtimalle 2015 Mart ayındaki MWC etkinliğinde basına tanıtılacaktır.