Anasayfa Haber Nintendo, Emülatör Patenti Çıkardı

Nintendo, Emülatör Patenti Çıkardı

Nintendo’nun geçtiğimiz Haziran ayında yaptığı patent başvurusunun detayları en sonunda ortaya çıktı.

Nintendo’nun geçtiğimiz Haziran ayında ABD makamlarına yaptığı bir patent başvurusuna ait detaylar, en sonunda başvurunun kabul edilmesiyle birlikte açığa çıktı. Bu patentin içeriği, şirket tarafından geliştirilen bir yazılımsal emülasyon yönteminin detaylarını konu alıyor. Bu yöntem sayesinde şirketin el konsollarındaki oyunlar diğer mobil cihazlarda da çalıştırılabiliyor.

Bu yazılım emülasyon yöntemi sayesinde Game Boy, Game Boy Color ve Game Boy Advance oyunlarını cep telefonları, tabletler, kişisel bilgisayarlar ve hatta yolcu araçlarının koltuk arkalarında bulunan eğlence sistemlerinde bile sorunsuz çalıştırmak mümkün olabiliyor. En azından teorik olarak şirketin yaptığı açıklama bu yönde. Normalde bu tür emülasyon yazılımları tam başarılı olmazlar, çünkü platformlar arasındaki teknolojik farklar çok büyüktür. Ama Nintendo bunu aşmanın yolunu bulduğunu söylüyor.

Tabii bu patent gerçekte asla uygulamaya konmayabilir, Nintendo oyunlarını sadece kendi tasarımı oyun konsollarında görmeye devam edebiliriz. Şirket halen gerek konsollarının, gerek oyunlarının satış rakamlarından memnun. Üstelik Nintendo yönetimi akıllı telefonlar ve tabletler gibi cihazları uygun oyun platformları olarak görmediklerini de saklamıyor. Bunda ne kadar haklı oldukları tartışılabilir, ancak şimdilik kararlarını değiştirmeye pek niyetleri de yok.