Anasayfa Makale Windows 7 Ve 8’de Güvenli Moda Nasıl Girilir?

Windows 7 Ve 8’de Güvenli Moda Nasıl Girilir?

Windows 7 ve 8 işletim sistemli bilgisayarlarda güvenli moda girmenin yollarını anlatıyoruz.

Bilgisayarlarda sorun çözmek için en sık kullanılan yöntemlerden biri, Windows’u güvenli modda başlatmaktır. Güvenli modda çalışma, Windows’un temel işlevler hariç bütün özelliklerinin kapalı olduğu, bu sayede belli bir yazılım ve donanımdan kaynaklanan sorunları çözmek için ideal bir yöntemdir. Eski Wİndows sürümlerinde kullanıcılar güvenli moda, bilgisayar boot ederken F8 tuşuna basarak girebiliyordu. Ancak yeni Windows sürümlerinde bu yöntem her zaman işe yaramayabiliyor.

Bazı Windows 8 yüklü PC’lerde F8 yöntemi halen işe yaramasına rağmen, çoğu PC’de bu yöntem artık kullanılamıyor. Bunun yerine Windows 8 yüklü PC’lerde güvenli moda girmenin birkaç alternatifi mevcut.

Windows 8 kurulu bir bilgisayarınız varsa, Shift tuşuna basılı kalarak sistemi yeniden başlatmayı seçin. Alternatif olarak Windows 8.1 kullanıcıları, başlat simgesine Shift tuşuna basılı tutarak sağ tıklayıp yeniden başlatma seçeneğine tıklayabilir.

güvenli mod

Bir başka alternatif yol ise, sistemin doğrudan güvenli modda başlamasını sağlamak. Bunun için arama ekranına msconfig yazarak Sistem Yapılandırması penceresini açın. Önyükleme sekmesi altından işletim sisteminizi seçin ve Önyükleme seçenekleri bölümünde Güvenli Önyükleme seçeneğini işaretleyin.

Karşınıza çıkacak olan ekranda Sorun Gider>Gelişmiş Seçenekler>Başlangıç ayarları sayfasına girin ve yeniden başlat seçeneğine tıklayın. Sisteminiz yeniden başladığında size çeşitli seçenekler sunulacaktır. ile güvenli modu, ile ağ desteği açık güvenli modu seçebilirsiniz.

güvenli mod 2

Bu işlemden sonra bilgisayarınızı açtığınızda sisteminiz doğrudan güvenli modda çalışmaya başlayacaktır. Güvenli mod ile işiniz bittiğinde ise yukarıdaki adımları tekrarlayıp Güvenli Önyükleme seçeneğinin işaretini kaldırın. Böylece işletim sisteminiz yeniden normal olarak başlayabilir.