Anasayfa Haber The Witcher 3: Wild Hunt Ertelendi!

The Witcher 3: Wild Hunt Ertelendi!

Serinin sevenleri tarafından merakla beklenen açık dünya RPG, 3 ay ertelenerek Mayıs ayına sarktı.

CD Projekt Red tarafından geliştirilen Witcher serileri son yılların en sıra dışı ve en sevilen RPG oyunları oldu. Nitekim serinin üçüncü oyunu olan The Witcher 3: Wild Hunt duyurulduğundan beri sevenlerinin heyecanı eksilmeden bekliyorlar. Oyunun 2015 Şubat ayında çıkacağı ilan edilmişti, ancak yapımcı firmadan gelen bir açıklama bu durumu değiştirdi.

Yapımcı firmadan yapılan resmi duyuru ve özürde özetle oyunun düzgün çıkabilmesi için 3 ay daha zamana ihtiyaç duyulduğu anlatılıyor. Bu da resmi çıkış tarihinin 19 Mayıs 2015’e ötelenmesi anlamına geliyor. CD Projekt Red sorumluları daha önce verdikleri tarihe uyamayacakları için sevenlerinden açıkça özür diliyorlar.

Aslında şirketin erteleme kararını alması çok doğal, özellikle son bir ayda yaşanan gelişmeler dikkate alınınca, daha fazla firmanın benzer karar almaması şaşırtıcı olacaktır. Son bir ayda başta Ubisoft olmak üzere pek çok firma tarafından çıkarılan ve ünlü isimlere sahip oyunların aşırı derecede sorunlu olması, oyun pazarında çok ciddi rahatsızlık yarattı.

Oyun yapım şirketlerinin arka arkaya çalışmaktan bile aciz oyunları satışa sunmaları ve ardından da tüketicileri devasa yamaları indirmek zorunda bırakmaları, oyuncular arasında çok ciddi tepki almaya başladı. Üstüne bir de oyun basınının çeşitli şekillerde susturulmaya çalışılması, şirketlerin politikalarının bilinçli olduğunu iyice ortaya koydu.

CD Projekt Red yöneticilerinin uzun zamandır beklenen ve hakkında konuşulan Witcher 3 gibi bir oyunu sorunlu olarak çıkarması demek, bu kaynayan kazana balıklama dalması anlamına gelebilir. Şirket oyuncuların birikmiş tüm yıldırımlarını aynı anda üzerine çekmektense, oyunu 3 ay daha geç ama daha temiz çıkarmayı tercih etmiş görünüyor.