Anasayfa Haber Microsoft Flight Simulator X: Steam Edition Çıkış Tarihi Belli Oldu!

Microsoft Flight Simulator X: Steam Edition Çıkış Tarihi Belli Oldu!

Simülasyon tutkunlarının merakla beklediği FS X: Steam Edition’un çıkış tarihi sonunda belli oldu.

Söz konusu simülasyon oyunları olunca akla gelen ilk isimlerden biri, Microsoft’un Flight Simulator serisidir. Yılların eskitemediği uçuş simülasyonu serisinin son sürümü olan Flight Simulator X, kısa bir süre Steam üzerinde de satışa sunulacak. Yaz aylarında duyurulan Steam sürümünün çıkış tarihi ise bugün Dovetail Games tarafından açıklandı. Flight Simulator X, 18 Aralık’ta Steam üzerinde satışa sunulacak.

Oyunun Steam versiyonu, farklı sınıflardan tam 20 hava aracına ve 24,000 hava alanına ev sahipliği yapacak. Arama-kurtarma, yarış ve test uçuşları gibi 80 milyona yakın görev barındıran FS X’in Steam sürümü, yeni multiplayer geliştirmeleri ve Windows 8.1 desteğini de beraberinde getirecek.

Pek çok oyuncu, oyunun 2006’dan kalma grafiklerinde iyileştirme beklerken Microsoft’tan bir de kötü haber geldi. Çeşitli lisans anlaşmaları sebebiyle Dovetail Games, oyunu grafiksel iyileştirmeler yapamadan piyasaya sürmek zorunda kalacak. Ancak geliştirici stüdyo, oyunun Steam sürümünde hata düzeltmeleri olacağının ve 2015 boyunca çeşitli eklentilerin yayınlanacağının da müjdesini verdi.