Anasayfa Haber Yeni Tomb Raider Hangi Konsola Çıkacak?

Yeni Tomb Raider Hangi Konsola Çıkacak?

Crystal Dynamics tarafından yapılmakta olan yeni Tomb Raider’ın hangi platformlara çıkacağı kesinleşti.

2013 yılında yeniden başlatılan Tomb Raider serilerinin ikinci oyunu olan Rise of the Tomb Raider halen Crystal Dynamics firması tarafından yapılmaya devam ediliyor. Oyun için kesin bir çıkış tarihi verilmemekle birlikte, 2015 yılının son aylarına yetişeceği tahmin ediliyor. Ancak oyun hakkında kesin olmayan tek unsur sadece çıkış tarihi değil.

Bir kaç gün öncesine kadar bu yeni oyunun hangi platformlar için çıkarılacağı da bilinmiyordu. Fakat geçtiğimiz günlerde Microsoft’un Xbox pazarlama departmanından sorumlu isim Aaron Greenberg tarafından yapılan bir açıklama bu belirsizliğe nokta koydu. Görünen o ki, yeni Tomb Raider oyunu sadece Xbox One için piyasaya çıkarılacak.

Tabii oyunun bir süre geçtikten sonra Windows işletim sistemli bilgisayarlar için de çıkarılması kaçınılmaz. Ancak PC sürümü tahminen 2016 yılının ilerleyen aylarında hazır olacak. O zamana kadar da Microsoft’un Xbox One konsoluna has oyunlar listesinde kalmaya devam edecek. Sony Playstation 4 sahiplerine gelince, onların maalesef bu konuda pek şansı yok. Microsoft bu oyunu PS 4 kullanıcılarından esirgemeye kararlı görünüyor.