Anasayfa Haber iPhone 6S Ne Zaman Çıkacak?

iPhone 6S Ne Zaman Çıkacak?

Turkcell, Vodafone ve Avea'nın iPhone 6 fiyatlarına bakıp Vodefone'dan satın aldığımız iPhone 6'yı kutusundan çıkarıyoruz. Taksitli telefon atı

Apple’ın bir sonraki nesil telefonuyla ilgili söylentiler gittikçe artarken, yeni modelin çıkışının gecikebileceği fısıldanıyor.

Apple’ın telefonlarını nasıl tasarladığını artık herkes biliyor, önce bir yeni model ile birlikte ciddi tasarım değişiklikleri yapılıyor. Ardından gelen S modeliyle ise bu özellikler biraz daha rafine ediliyor. Nitekim iPhone 6 piyasaya çıktıktan kısa bir süre sonra, kullanıcıların kafasında iPhone 6S modelinin ne zaman geleceği sorusu belirmeye başladı.

Apple’ın çalıştığı Çinli üreticilerden sızan bilgilere göre, iPhone 6S modeli daha önce tahmin edildiği gibi 2015 ilkbaharında gelmeyebilir. Buna sebep olarak Apple’ın bir sonraki modelde A9 işlemcisini kullanmayı planladığı, ancak henüz bu yeni işlemci üzerindeki çalışmaların yeni başladığı vurgulanıyor. Halen satışta olan iPhone 6 şirketin A8 işlemcisini kullanıyor ve ilkbahara kadar olan kısa sürede yeni bir modelin yetiştirilmesi zor görünüyor.

iPhone 6S ile ilgili bir diğer söylenti de, Apple’ın kamera tasarımında yeniliğe gitmek için çalışmalar yaptığı yönünde. Yeni kameranın gövdeden taşmayacak şekilde tasarlanmakta olduğu söyleniyor. Bunun haricinde bir de uzun zamandır gelmesi beklenen safir ön cam konusu var. Apple’ın bu konudaki üretimi kendi eline alacağı biliniyordu. Ancak iPhone 6S modelinde safir cam kullanacak kadar gelişme kaydedildi mi, orası da pek belli değil.

iPhone 6S modelinin tahmin edilenden geç çıkacak olması için gösterilen bir diğer sebep ise, Apple’ın çeşitli teknik ve lojistik sorunlardan dolayı iPhone 6 ve iPhone 6 Plus modellerinin üretiminde istediği seviyeye daha yeni ulaşabilmiş olması. Şirketin bu telefonlardan yeterince üretebilmek için eski modelleri hızla bitirdiği ve hatta bazı yeni projeleri de askıya aldığı biliniyor. Tüm bunların üzerine bir sonraki model için üretim bantlarında yeniden değişiklik yapılması şirket açısından zararlı olacaktır. O yüzden de işin teknolojik ve tasarım tarafı halledilene kadar, Apple’ın tüm üretim kapasitesini eldeki modellere ayıracağı tahmin ediliyor.