Anasayfa Haber Microsoft Mobil Pazar Stratejisini Geliştiriyor

Microsoft Mobil Pazar Stratejisini Geliştiriyor

Microsoft mobil pazardaki payını artırmak için yazılım ve uygulama stratejisini de değiştirdi.

Yıllardır mobil pazarında kendine bir yer edinmek için Windows Phone işletim sistemine yüklenen Microsoft, bir süredir daha farklı bir strateji takip ediyor. Nokia’nın telefon bölümünü devir alarak artık kendi telefonlarını üreten Microsoft, bununla da kalmayarak giriş seviyesi telefonlarda kendine bir yer edinebilmek için, lisans ücretlerini neredeyse sıfırlamış, hatta üreticileri sübvanse etmeye bile başlamıştı.

Ancak Windows telefonların hızlı pazar kazanmaması karşısında şirketin belirlediği yeni taktik, sahip olduğu servisleri diğer mobil platformlar için de kullanılabilir kılmak. Bu bağlamda MSN başlığı altında toplanan haber ve benzeri temalı uygulamaları da iOS ve Android kullanıcılarına açan Microsoft, zaman içinde tüm hizmetlerini, tüm platformlara yaymayı planlıyor.

Hatta bunu mümkün kılmak için gereken anahtar şirketlerden biri olan HockeyApp, kısa süre önce Microsoft tarafından satın alındı. HockeyApp, mobil uygulamaların farklı platformlarla olan uyumluluğunu test eden bir girişim ve nadir bulunan türden bir hizmet sunuyor. Microsoft’un bu şirketi hızla satın almasının ardında, Google’ın aynı şeyi yapmasının önüne geçme çabası olduğu açıkça biliniyor.

Eğer HockeyApp önce Google tarafından satın alınsaydı, büyük ihtimalle sırf Android odaklı bir hizmete dönüştürülecekti. Bu da Microsoft’un kendi uygulamalarını farklı platformlara entegre etme çabalarına büyük darbe vuracaktı. Ancak Microsoft bu şirketi sırf kendi amaçları için kullanmayacağını açıkça belirtiyor. HockeyApp artık Microsoft bünyesinde olmasına rağmen, arzu eden tüm geliştiricilere hizmet vermeye devam edecek.