Anasayfa Haber Apple’ın Yeni İşlemcisi Samsung’dan Gelecek

Apple’ın Yeni İşlemcisi Samsung’dan Gelecek

Apple ve Samsung arasında ki rekabet enteresan rakamları da ortaya çıkarıyor.

Geçmişteki tüm anlaşmazlıklarına rağmen Samsung ve Apple yeni bir projede daha birlikte çalışıyorlar.

Apple’ın bir sonraki telefonu iPhone 6S modelinin beklendiği gibi bu ilkbaharda çıkmayacağına dair söylentilerden daha önce bahsetmiştik. Apple’ın bu telefonda bir sonraki nesil A9 işlemcisini kullanmayı planladığı, ancak bu konudaki çalışmalara henüz başlamadığı biliniyordu. Bu yüzden de telefonun bahara yetişmesi mümkün görünmüyordu.

Bu durum pek değişmiş değil, iPhone 6S almak için bekliyorsanız, büyük ihtimalle 2015 sonbaharına kadar beklemeniz gerekecek. Çünkü Apple’ın bir sonraki işlemcisi olan A9 üzerindeki çalışmalar daha yeni başlandığı haberi geldi. Bu işlemcinin tasarım ve üretimini gerçekleştirecek olan firma ise Apple’ın eski ortağı ve rakibi olan Samsung!

Yeni Cortex A9 işlemcisi 14 nm FINFET teknolojisiyle üretilecek ve halen kullanılmakta olan A8 işlemcisinden yaklaşık % 20 daha güçlü olacak. Aynı zamanda A8 ile kıyaslandığında, A9 işlemcisi % 35 daha az enerji tüketecek ve haliyle daha da az ısınacak. Telefon içinde kapladığı alan da % 15 civarında daha küçük olacağından, daha büyük batarya kullanılmasına imkan tanıyacak. Apple’ın en son geliştirdiği ve yeni nesil cihazlarında kullandığı Cortex A8 işlemcisiyse 20 nm mimarisine sahip.