Anasayfa Haber Microsoft, Windows 10’da Oyunları Konuşacak

Microsoft, Windows 10’da Oyunları Konuşacak

21 Ocak’ta olması beklenen Windows 10 tanıtımında, yeni işletim sisteminin oyun geleceği tartışılacak.

Windows 10 bir süredir teknik önizleme aşamasında. Her ne kadar sık sık yeni güncellemeler ile işletim sistemi gelişmeye devam etse de, halen standart kullanıcıların sorunsuzca kullanabileceği bir seviyeye ulaşmadı. Windows 10’u bu aşamaya getirecek olan tüketici önizleme sürümünün ise 21 Ocak’ta tanıtılması bekleniyor. Ancak bu tarihteki etkinlikte işletim sisteminin oyunlar hakkındaki geleceği de konuşulacak.

Microsoft’un oyun departmanının başı olan Phil Spencer’ın attığı bir tweet’e göre 21 Ocak’taki Windows 10 etkinliğinin ana konularından biri de oyunlar olacak. Phil Spencer, attığı tweet’te, Ocak ayında Windows 10 için yapılacaklara odaklandığını ve artık Windows platformunda oyunlar hakkında konuşmanın zamanının geldiğini belirterek adeta 21 Ocak’taki etkinliğin ana konularından birini duyurdu.

Microsoft bir süredir Windows oyunculuğu adına yapılacak yeniliklerden bahsediyor. Bunun en önemli ürünlerinden biri ise şüphesiz DirectX 12. Önceki DirectX güncellemelerinin aksine bu defa ciddi bir performans artışı sunması beklenen DirectX 12 ile birlikte Windows platformunun oyunculuk konusunda ciddi bir avantaja sahip olacağı düşünülüyor.