Anasayfa Haber İnternetin Kalbine Büyük Saldırı!

İnternetin Kalbine Büyük Saldırı!

Hack

İnternet altyapısının düzgün çalışmasında en büyük rolü oynayan ICANN, ciddi bir saldırıya uğradı ve büyük miktarda veri sızdırıldı.

İnternetin işleyişinde en büyük rollerden birini ICANN adlı kâr amacı gütmeyen kuruluş oynar. Başta alan adlarının ve adreslerinin düzenlenmesi olmak üzere pek çok işlevi bulunan ICANN, geçtiğimiz günlerde büyük bir siber saldırıya uğradı. Henüz failleri bilinmeyen saldırı sonucunda pek çok önemli bilginin dışarıya sızdırıldığı ortaya çıktı.

ICANN’a düzenlenen saldırının büyük çaplı bir “phishing” saldırısı olduğu söyleniyor. Pek çok ICANN çalışanı kendilerine gelen e-postaların içindeki sahte bağlantılara girerek bilgilerini vermişler. Bu verileri kullanan saldırganların da ICANN veri tabanlarına giriş yapması mümkün olmuş.

Tabii ICANN gibi bir yerde çalışanların nasıl olup da phishing gibi klasik bir yönteme kandıkları merak edilebilir. Saldırıya uğrayan kullanıcılar ise kendilerine gelen e-postaların doğrudan ICANN alan adından geldiğini, bu yüzden şüphe duymadıklarını bildiriyorlar. Doğrudan şirket içinde geliyormuş gibi görünen e-postaların varlığı, saldırının pek de amatör işi olmadığına işaret ediyor.

Bazı uzmanlara göre ICANN’a yapılan bu saldırının arkasında hiç beklenmedik unsurlar olabilir. İnternetin tarafsızlığı ve uluslararası kontrolünün ciddi biçimde tartışıldığı bir dönemde, internetin işleyişinde kilit rol oynayan bir kurumun böyle bir saldırıya uğraması, birden fazla tarafın propagandası için kullanılabilir.