Anasayfa Haber Minecraft’ın Yaratıcısına 70 Milyonluk Malikane!

Minecraft’ın Yaratıcısına 70 Milyonluk Malikane!

Minecraft’ı sıfırdan yaratan ve en sonunda Microsoft’a satan Notch, parasını ilginç yatırımlara harcıyor.

Markus “Notch” Persson tarihe Minecraft’ın yaratıcısı olarak geçecek. Basit bir oyun projesi olarak başlattığı Minecraft, Microsoft tarafından 2,5 milyar dolara satın alınmadan önce bile her yıl bir kaç yüz milyon dolar kazandıran bir girişime dönüşmüştü. Oyunun yaratıcısı olan Notch en sonunda tüm şirket hayatından bunaldığını söyleyerek oyunu Microsoft’a devretmişti.

Notch gerçekte Minecraft’ın sahibi olan şirketin tamamını değil, sadece % 70 hissesini elinde bulunduruyordu. Ancak bu bile gerçekten de iyi para kazandığı anlamına geliyor. Oyunu satmadan önce de pek fakir bir hayat sürmeyen Persson, milyar dolar seviyesini aştıktan sonra hayatını Amerika’nın zengin semtlerinden birinde sürdürmeye karar vermiş.

Bunun için Kaliforniya’daki Beverly Hills semtinde bir malikane satın alan Persson, 70 milyon dolar ödeyerek bölgedeki en pahalı emlak alışverişine de imza atmış. Bu malikane için Beyonce ve Jaz-Z gibi ünlü müzisyenlerle açık artırmada kapışan Persson, fiyat konusunda ikisini de geçmeyi başarmış.

Notch’un yeni malikanesi bir tarafta Los Angeles, diğer tarafta Pasifik Okyanusu manzaralı ve resimlerden de görebileceğiniz gibi gayet lüks. Mahzeninde kasalar dolusu Dom Perignon marka şampanya ile beraber satılan malikaneye giren Notch’un ilk yaptığı şey, bacaklarını uzatıp aşağıdaki fotoyu tweetlemek oldu. Notch bundan sonraki projelerini buradan yürütecek. Kim demiş para mutluluk getirmez diye?

Notch-malikane-2