Anasayfa Haber Internet Explorer’ın Sorumlusu Microsoft’tan Ayrıldı!

Internet Explorer’ın Sorumlusu Microsoft’tan Ayrıldı!

Internet Explorer’ın geliştirilmesinden sorumlu idareci Dean Hachamovitch, 24 yılın ardından Microsoft’tan ayrıldı.

Microsoft’un 24 yıllık çalışanı ve uzun bir süredir Internet Explorer takımının başı olan Dean Hachamovitch’in Microsoft’tan ayrıldığı öğrenildi. Hachamovitch, 2003’ten bu yana Internet Explorer’ın geliştirilmesinden sorumluydu.

İlk olarak 1990 yılında Microsoft’a giren Hachamovitch, Microsoft Word’ü daha iyi bir hale getirme ve Apple karşısında sektördeki üstünlüğü ele geçirme umutlarıyla başladığı Microsoft’un geçen yıllar içerisinde çok değiştiğini, ancak kendisinin değişimde geç kaldığını belirtti. Internet Explorer’ın ilk olarak 2006 yılında pazar payını Mozilla Firefox’a kaptırmasının ardından bütün suçu üzerine alan Hachamovitch, o zamanlar ciddi hatalar yaptıklarını itiraf etmişti.

Geçtiğimiz yıl Windows ekibinin baş veri uzmanı olarak görev alan Hachamovitch, bu sürede Internet Explorer’ı daha güvenli hale getirmek için uğraştı. Hachamovitch’in Microsoft’tan ayrılmadan önceki son atılımı ise gelecekte çıkacak olan IE sürümlerinin Chrome ve Firefox’ta kullanılan eklentileri desteklemesinin ilk adımını atmak oldu.