Anasayfa Haber Playstation 5 Nasıl Olacak?

Playstation 5 Nasıl Olacak?

Sony’nin bir sonraki nesil oyun konsolu neye benzeyecek, henüz firma da pek bilmiyor.

Halen piyasada bulunan “yeni nesil” oyun konsollarının ömrünün, önceki nesillerden daha kısa olacağı tahmin ediliyor. Büyük ümitlerle piyasaya sürülen bu cihazların yeni nesil oyunlarda bir türlü arzulanan performansı verememesi, donanımsal olarak çok daha güçlü cihazlara duyulan ihtiyacı ortaya koydu.

Nitekim Sony Computer Entertainment (SCE) şirketinin iki numaralı ismi olan Masayasu Ito, bir Japon gazetesine verdiği demeçte Playstation 5 adını anarak bir sonraki konsolun kesinlikle geleceğinin altını çizdi. Tabii bu konsol tasarım aşamasında mı, henüz orası belli değil. Ancak Ito’nun söylediği bazı sözler, şirket içinde konsolun temel prensipleri üzerine ciddi beyin fırtınası döndüğüne işaret ediyor.

Ito’ya göre bir sonraki Sony oyun konsolunun klasik bir tasarıma mı sahip olacağı, yoksa sırf bulut üzerinden oyun oynatmak üzere mi tasarlanacağı henüz pek belli değil. Bir süredir başta Nvidia olmak üzere pek çok teknoloji firması sırf bulut üzerinden oyun oynatabilen ve bu yüzden de kullanıcı tarafında donanım olarak pek fazla yatırım istemeyen teknolojiler üzerinde çalışıyorlar.

Ancak bu teknolojilerin en zayıf noktasını tabii ki internet bağlantı hızı ve kalitesi oluşturuyor. Kaldı ki Sony’nin başının siber saldırılardan bir türlü kurtulmaması da güvenlik açısından büyük soru işaretleri oluşturuyor. Öte yandan, güçlü donanıma sahip klasik bir konsol tasarımını da satışta zarara uğratmayacak şekilde tasarlamak gittikçe zorlaşıyor. Bakalım Sony bir sonrakini oyun konsolunu nasıl tasarlayacak?