Anasayfa Haber STALKER’ın Yapımcısı Yeniden İş Başında!

STALKER’ın Yapımcısı Yeniden İş Başında!

2010 yılında kapanan GSC Gameworld yeniden faaliyete geçti ve yeni oyun üzerinde çalışmaya başladı.

GSC Gameworld firması ekonomik sebeplerden dolayı 2010 yılında kepenk kapattığında, STALKER 2 üzerinde çalışıyordu. Firma çalışanlarının bir kısmı 4A Games bünyesine katılıp Metro serilerinde görev aldı. Bazıları da West Games adında bir şirket kurup, başarısız bir kaç para toplama girişiminde bulundu.

Ancak şimdi GSC Gameworld tekrar canlanmış gibi görünüyor. Şirket adına açıklamada bulunan Valentine Yeltyshev, yeni oyunun STALKER hayranlarını tatmin edecek, üst seviye bir yapım olacağını duyurdu.

Şu aşamada oyunun adı henüz kesin değil, çünkü STALKER isim hakları üzerinde bazı anlaşmazlıklar bulunuyor. Ancak şirketin daha önce geliştirilen teknolojileri kullanarak bir devam oyunu yapmakta olduğuna hiç şüphe yok. Daha önce yapılmakta olan STALKER 2’nin neredeyse % 80 oranında bitmiş olduğunu söyleyen Valentine Yeltyshev, o kaynakların tamamen ellerinde olduğunu da vurguluyor.

Yeni oyunun ne zaman piyasaya çıkmaya hazır olacağı henüz belli değil. Ancak GSC Gameworld ayakta kalabilmek için bir an önce yeni bir oyun çıkarmak zorunda ve tahminen 2015 bitmeden bu oyunu oynama fırsatımız olabilir.