Anasayfa Makale 2014’ün En İyi Indie PC Oyunları

2014’ün En İyi Indie PC Oyunları

2014’te çıkan bazı indie oyunlar, oyuncuları milyon dolarlık yapımlar kadar eğlendirmeyi başardı.

Her geçen yıl oyun endüstrisinde bağımsız oyunlara olan ilgi artıyor. Bağış toplama sistemlerinin yaygınlaşmasıyla bağımsız geliştiriciler artık daha kolay bir şekilde oyunlarını geliştirebiliyor. 2014 yılında çıkan birçok AAA oyun ise hayli bozuk çıktığı için bazı oyuncular tarafından başarısız ilan edilse de, yıl içinde çıkan bazı indie oyunlar oyunculara bu başarısız oyunları unutturabildi. İşte PC platformunda yıl içinde çıkan ve oldukça başarılı olan indie oyunlar.

Five Nights At Freddy’s

fnaf

Korku ve gerilim türü bağımsız oyunlar alanında oldukça popüler. Five Nights at Freddy’s ise bu türün yıl içerisindeki en iyi örneklerinden biri. Bir pizzacıda gece vardiyasında çalışan güvenlik görevlisinin kontrolünü ele aldığımız oyunda, katil maskotlara karşı sınırlı enerji ile hayatta kalmaya çalışıyoruz. Eğer korku türüne ilginiz varsa, Five Nights at Freddy’s bu yıl çıkan en iyi seçeneklerden biri olacaktır.

The Banner Saga

banner saga

Çizgi görselleri ile oyuncuları ilk görüşte etkilemeyi başaran The Banner Saga, oyuncuları viking dönemine götüren oldukça başarılı bir RPG. Verdiğiniz kararlara göre şekillenen oyun yapısı, hikaye odaklı oyunları sevenler için bulunmaz bir fırsat sunuyor.

Üçleme olarak düşünülen serinin ikinci oyunu henüz duyuruldu ve oyunun geliştiricisi tarafından yapılan açıklamaya göre ilk oyundaki kararlarınız ve hikayeniz doğrudan ikinci oyuna taşınabilecek.

Lichdom: Battlemage

lichdom

Odak noktası büyü olan Lichdom: Battlemage, FPS türündeki oynanışı, crafting seçenekleri ve özelleştirilebilir büyü koleksiyonu ile oldukça etkileyici bir oynanış sunuyor.

Oyun her ne kadar bazı sinir bozucu hatalara sahip olsa da, oyunun büyü ve crafting sistemine alıştığınız zaman oldukça keyifli bir oynanış sunuyor.

Fenix Rage

fenix rage

Super Meat Boy’un başarısının ardından yeniden yükselişe geçen platform oyunlarına saç baş yolduran bir sistem ekleyip sunan Fenix Rage, zorluk konusunda Super Meat Boy’u bile geride bırakabilecek bir oyun.

Fenix Rage, gittikçe zorlaşan yüzlerce bölümden oluşuyor. 9 farklı dünyada inanılmaz hızlı bir şekilde yol aldığınız Fenix Rage, oynadığı oyunda zorluk arayanlar için kaçırılmaması gereken bir oyun.

The Vanishing of Ethan Carter

Vanishing-of-Ethan-Carter

Ethan Carter adında bir çocuktan gelen yardım imdadına cevap veren dedektifimiz Paul Prospero’nun hikayesine tanık olduğumuz karanlık dedektif oyunu, hikaye temelli ilerleyişe ve oldukça başarılı çevre modellemelerine sahip.

Game Awards 2014’te “En iyi bağımsız oyun” kategorisinde aday gösterilen The Vanishing of Ethan Carter, atmosferi güçlü bir oyun arayan oyuncular için çok iyi bir seçenek.

This War of Mine

This-War-of-mine

2014’ün en popüler oyunlarından biri olan This War of Mine, oyunculara bir iç savaşta, zor koşullar altında sağ kalmaya çalışan bir sivil olmanın neye benzeyeceğini gösteriyor.

Her yanından umutsuzluk akan bir dünyada hayatta kalmaya çalıştığınız This War of Mine, savaş ortamına alternatif bir bakış sağlayarak 2014’ün en farklı oyunlarından biri olduğunu gösteriyor.

Never Alone

never-alone_01

Baştan aşağı Alaska yerlilerinin Inupiat kültürüyle yoğrulmuş olan Never Alone, oldukça etkileyici bir platform deneyimi sunuyor. Genç bir Inupiat kızı kontrol ettiğimiz oyunda, yaşamı tehdit eden ve sürekli devam eden bir kar fırtınasının kaynağını bulmaya çalışıyoruz.

The Last Tinker: City of Colors

The-Last-Tinker

Crash Bandicoot’u özlediniz ve alternatif bir 3D platform oyunu mu arıyorsunuz? Klişeye girmeden The Last Tinker’ın aradığınız oyun olduğunu söyleyelim. Oldukça eğlenceli ve akıcı bir oynanışa sahip olan The Last Tinker, her yaştan oyuncunun zevk alabileceği nadir yapımlardan biri.

Jazzpunk

jazzpunk

Oyunlarda komedi faktörü çoğu zaman önemsenmez ve bu yüzden genelde ciddi, gerilim dolu oyunları tecrübe ederiz. Ancak Jazzpunk komedinin yeterince benimsenmediği bu sektöre öyle bir giriş yaptı ki daha uzun bir süre boyunca alternatifi olmayacak gibi görünüyor.

Jazzpunk, alternatif bir soğuk savaş döneminde geçen adventure oyunu. Tamamen absürt komedi tarzı film ve dizilerden esinlenerek hazırlanan oyunda açık dünya yapısı da ihmal edilmemiş.

Endless Legend

endless legend

4X strateji türünde Civilization serisine alternatif olarak ortaya çıkan Endless Legend neredeyse bir 4X strateji oyununda arayabileceğiniz her özelliğe sahip. Başarılı görsel tasarımlar da kendinizi oyuna kaptırmanızı sağlıyor.

8 farklı medeniyeti yönetebildiğiniz Endless Legend’ın rastgele dünya ve görev oluşturma sistemi de oyunun yeniden oynanabilirliğini büyük ölçüde arttırıyor.