Anasayfa Haber Google’ın Yumurtası Yola Çıkıyor!

Google’ın Yumurtası Yola Çıkıyor!

Google, geçtiğimiz Mayıs ayında duyurusunu yaptığı prototip otomobilin testlerine artık resmen başlıyor.

Google’ın uzun süredir kendi kendini sürebilen otomobil teknolojileri üzerinde çalıştığı biliniyor. Bu konuda pek yalnız oldukları da söylenemez, Mercedes, Audi, Tesla ve daha pek çok otomotiv firmasının hayli gelişmiş otonom otomobil prototipleri mevcut. Bazı araçlarda sürüş yardımı şeklinde uygulanmaya başlayan bu teknoloji, zaman içinde tamamen bağımsız işleyen modellere dönüşecek.

Ancak Google tarafından geliştirilen ve yumurtaya benzeyen şekliyle hemen kendini gösteren tasarımın diğerlerinden farkı, doğrudan insan müdahalesi olmadan çalışacak şekilde tasarlanıyor olması. Ayrıca çok daha ucuza mal edilmesi amaçlanan bu otomobilin, özellikle şehir içi ve yakın çevresindeki ulaşımda, toplu taşımanın eksiklerini giderecek bir rol üstlenmesi.

Tamamen Google mühendisleri tarafından üretilen ilk prototiplerin 2015 itibariyle önce trafiğe kapalı alanlarda, sonra da başta ABD’nin Kaliforniya eyaleti olmak üzere seçilen pilot bölgelerde yol testlerine başlanacak. Şimdiye kadar hep şirket içinde yapılan çalışmaların artık daha da genişletilmesi önemli bir adım olacak.

Google bu aracın resmen yollara çıkmasına daha hayli zaman olduğunu gizlemiyor. Otonom araçlar her ne kadar akan trafikte gayet başarılı olsalar da, özellikle yoğun şehir içi trafiğinde zorlanıyorlar. Ancak bu tür araçların sağlayacağı faydaların büyüklüğü karşısında geliştirmeye harcanan para iyi bir yatırım olarak görülüyor.