Anasayfa Haber Mercedes Yeni Prototip Tanıtacak

Mercedes Yeni Prototip Tanıtacak

Mercedes önümüzdeki CES 2015 fuarına sıra dışı bir prototip ile katılmayı planlıyor.

Mercedes tarafından basına verilen bir foto, şirketin CES 2015 fuarında hayli sıra dışı bir prototiple ortaya çıkacağını gösterdi. Fotoğraftaki silüetin halen üretimde olan herhangi bir Mercedes modeliyle alakası yok. Bunun dışında fotoğraftan pek fazla bilgi edinmek de mümkün değil.

Öte yandan Mercedes-Benz’in otomobil bölümünün başındaki isim olan doktor Dieter Zetsche tarafından CES 2015 fuarında okunmak üzere hazırlanan bir konuşmanın basına yansıyan anahatları bu konuda fikir verebiliyor. Doktor Zetsche bu konuşmasında otonom araçların teknolojisinden ve geleceğinden bahsetmeyi planlıyor.

Mercedes zaten halen ürettiği araçlarda hayli gelişmiş ve karmaşık bir sürüş destek teknolojisi kullanıyor. Sürüş ve park yardımı, çarpışma uyarı sistemleri ve benzer teknolojiler Mercedes otomobillere halen uygulanıyor. Ancak firmanın Daimler Intelligence Drive adını verdiği tüm bu teknolojileri yakın zamanda tam otonom sürüş sağlayacak teknolojilerle bütünleştireceği düşünülüyor. CES 2015 fuarında tanıtılacak olan prototipin de bu maksatla tasarlandığı düşünülüyor.