Anasayfa Oyun 2015 İçin Sabırsızlıkla Beklediğimiz PC Oyunları

2015 İçin Sabırsızlıkla Beklediğimiz PC Oyunları

2015 yılında Technopat olarak en çok beklediğimiz PC oyunlarını sizler için listeledik.

2014 yılı oyunlar açısından dolu dolu geçti. Kimi zaman çıkan bozuk oyunlar genel oyuncu kitlesini kızdırmış olsa da, arkamızda pek çok kaliteli oyunu bıraktır. 2015 yılına girmişken de bizi bekleyen oyunlardan en çok merak ettiklerimizi listeledik.

The Witcher 3: Wild Hunt

witcher_3_wild_hunt

Geralt of Rivia’nın hikayesinde yeni bir bölüme tanıklık edeceğimiz The Witcher 3, 2015’te çıkacak olan RPG oyunlarından en çok bekleneni olsa gerek. Muazzam görselliğinin yanı sıra, Skyrim’den yaklaşık %25 daha büyük yeni açık dünya yapısı, umut vadeden senaryosu ve yeni karakteri Ciri ile The Witcher 3, 3 yıldır Skyrim’de yaşayan oyuncular için bir alternatif olabilecek mi? Bekleyip göreceğiz.

Batman Arkham Knight

batman-arkham-knight

Son yılların en başarılı aksiyon serilerinden biri şüphesiz Batman Arkham serisi. Arkham Knight ise Rocksteady’nin Batman’e vedası olacak. Origins gibi genel oyuncu kitlesinin pek memnun kalmadığı bir oyundan sonra Arkham Knight, bir diğer başyapıt olan Arkham City’nin devamı olacak. Gerek sunduğu hikaye olsun, gerekse yeni oynanış mekanikleri ve Batmobile olsun, Arkham Knight’ın 2015’e damgasını vuracak bir yapım olacağı daha şimdiden belli.

Dying Light

Dying-Light1

Her ne kadar ardı ardına gelen zombi temalı oyunlardan artık gına gelmeye başladıysa da, Dying Light’ın görünüşte başarıyla harmanladığı aksiyon ve parkur elementleri, oyun için heyecanlanmamıza yetiyor. Üstelik oyunun Harran gibi tanıdık bir yerde geçecek olması da ilgimizi arttıran detaylardan biri. Son olarak bu aksiyon-parkur oyununu Oculus Rift ile denemek ister miydiniz? Zira geliştirici Techland’in açıklamalarına göre Dying Light %100 Oculus Rift destekli olarak piyasaya sürülecek.

Star Wars: Battlefront

Star-Wars-Battlefront

Pek çok Star Wars severin başında saatler geçirdiği orijinal Battlefront ve Battlefront 2’nin ardından neredeyse 11 yıldır beklenen yeni Battlefront oyununu bu yıl oynayabileceğiz. Her ne kadar geliştirici DICE oyunla ilgili detaylı video ve görselleri bir türlü yayınlamasa da, yeni Battlefront için duyulan heyecan halen tazeliğini koruyor. Biz de iflah olmaz Star Wars hayranları olarak dört gözle yeni Battlefront oyununu bekliyoruz.

Mortal Kombat X

Mortal-Kombat-X-Trailer

PC oyunculuğu dövüş oyunları konusunda konsollar kadar şanslı olmasa da, 2011 yılında çıkan ve Mortal Kombat serisini adeta düştüğü çukurdan kurtaran MK 9’a geç de olsa kavuşabilmiştik. Şimdi ise serinin son oyunu Mortal Kombat X için beklememize gerek kalmayacak zira serinin yeni oyunu, konsollarla beraber aynı anda PC platformuna da çıkacak. Scorpion ile Sub-Zero’nun bitmek bilmeyen mücadelesine yeniden tanık olmaya hazır mısınız?

Life is Strange

life is strange 2

Remember Me ile tanıdığımız Dontnod Entertainment tarafından geliştirilen Life is Strange, Telltale Games’in şahlandırdığı adventure türünün son üyelerinden biri. Yine son yıllardan alışık olduğumuz gibi bölüm bölüm olarak yayınlanacak olan Life is Strange’de Maxine Caulfield’in hikayesine tanık oluyoruz. Zamanı geri alma temasını işleyen bu taze yapımda büyük bir başarı potansiyeli görüyoruz.

Just Cause 3

just cause 3

Devasa haritası ve yüksek aksiyon dozajıyla oyunculara saatler süren eğlenceli oynanış sunan Just Cause 2’nin üzerinden neredeyse 4 yıl geçti. 4 yıl aradan sonra ise geliştirici Avalance Studios serinin yeni oyunu Just Cause 3’ü duyurdu. Oyunla ilgili çok az şey bilsek de, baş karakter Rico’nun geri döneceği ve önceki oyundan hatırladığımız kanca ve paraşüt kullanımının yine olacağı onaylandı.

Lightning Returns: Final Fantasy XIII

Lightning-Returns-Final-Fantasy-13-060713-1

Square Enix’in son yıllarda başlattığı PC harekatının son ürünü Final Fantasy XIII serisi oldu. Serinin ilk iki oyunu 2014 sonlarında PC platformuna konuk oldu. Ancak final bölümü 2015’e sarktı. Lightning’in macerasının sona erdiği Lightning Returns, karışık eleştiriler alsa da, PC’deki JRPG eksikliği göz önüne alındığına türün sevenleri için kaçırılmaması gereken bir fırsat.

Evolve

evolve

Arkasında Left 4 Dead serisi gibi bir referansı olan Turtle Rock tarafından geliştirilen Evolve, multiplayer FPS oyunlarına yeni bir soluk getirmeye hazırlanıyor. 4 vs 1 canavar temasıyla işleyen Evolve, yılın en çok beklenen oyunlarından biri. Şimdiye kadar çeşitli beta testlerinden geçen Evolve için son bir beta testi ilerleyen günlerde gerçekleştirilecek. Şubat ayının başlarında piyasaya sürülecek olan oyunun beklentileri karşılayıp karşılamadığını hep beraber göreceğiz.

Mirror’s Edge

Mirror's Edge 2

Henüz 2015 içinde çıkıp çıkmayacağı kesin olmasa da yeni Mirror’s Edge oyunu şahsen sadece bu yıl değil, son birkaç yıldır beklediğim yegane oyun. Oyunun direktörü Sarah Jansson’ın açıklamalarına göre yeni Mirror’s Edge’de uygulanacak olan dövüş sistemi, doğrudan hareket sistemine entegre edilecek. Böylece Faith, oyunun temposunu durdurmadan gerektiği yerde aksiyon sahnelerine de girebilecek.