Anasayfa Haber Twitter Video Detayları Ortaya Çıktı

Twitter Video Detayları Ortaya Çıktı

Twitter’ın reklam pazarından daha fazla pay almak için oluşturduğu video servisinin detayları ortaya çıktı.

Twitter’ın çok ciddi bir problemi var; kullanıcı sayısının gün geçtikçe artmasına rağmen, şirket beklediği kârlılığa bir türlü ulaşamıyor. Yegane gelir kaynağı reklam olan her şirket gibi, Twitter’ın da bu konuda düzgün bir model oluşturması gerekiyor.

Ancak internet reklam sektöründe Twitter’ın sunduğu reklam modelleri öncelikli olarak müşteri bulmuyor. Bu konuda liderlik reklam pazarının % 40’ını elinde tutan Google’ın elinde. Google’ın en büyük silahlarından biri ise YouTube, video izlenme oranlarının gün geçtikçe katlanarak arttığı internet üzerinde, en talep gören iş modellerinden biri de video.

Bu yüzden de Twitter geçtiğimiz yılın Kasım ayında yeni bir video servisi üzerinde çalıştıklarını duyurmuştu. Geçtiğimiz günlerde bu servisin nasıl işleyeceğine dair bazı detaylar ortaya çıktı. Çoğu kişi şimdilik Twitter Video adıyla bilinen servisin Vine benzeri kısa videolar barındıracağını düşünüyordu. Ancak durumun çok farklı olduğu ortaya çıktı.

Açığa çıkan bilgilere göre Twitter Video servisinde yayınlanacak videolar doğrudan kullanıcı tarafından servise yüklenecek. Ancak burada henüz kullanıcıya herhangi bir video düzenleme seçeneği sunulmayacak. İleride bu seçenekler sunulacak mı, orası da belli değil.

Twitter Video kullanıcılarına herhangi bir kalite sınırlaması getirilmeyecek, haliyle video dosya boyutlarında da kesin bir sınırlandırma olmayacak. Ancak yüklenecek videoların MP4 ya da MOV formatında ve 16:9 ekran oranına sahip olması gerekecek. Ayrıca videoların süresi de 10 dakika ile kısıtlı olacak.

Twitter bu video servisini kendi sunucuları üzerinde barındırmayı ve sunmayı, böylece dışarıya bağımlı olmamayı hedefliyor. Ancak bunun kolay ve ucuz olmadığı da bir gerçek. Projenin ne kadar başarılı olacağını, servis resmen hizmete girdiği zaman göreceğiz. Bunun da 2015’in ilk yarısı içinde gerçekleşmesi bekleniyor.