Anasayfa Haber Xbox One Kodları Sızdırıldı

Xbox One Kodları Sızdırıldı

Xbox One'ın Gamepad'i

Xbox One SDK kiti ve belgeleri bir hacker grubu tarafından internete sızdırıldı.

Xbox One için Microsoft tarafından hazırlanan SDK (Software Developer Kit – Yazılım Geliştirme Kiti) kendilerine H4LT adını veren bir hacker grubu tarafından internete sızdırıldı. Sızdırılan bilgilerin içinde Microsoft’un yeni nesil konsoluyla ilgili çok önemli yazılımsal ve donanımsal veriler olduğu söyleniyor.

Bu bilgiler açık kaynak kodlu olmadıklarından, normalde herkesin erişimine açık değildir. Microsoft bunları sadece yazılım ve donanım geliştiricileriyle paylaşır. Ancak H4LT sözcüsü bu bilgilerin herkese açık olmasının teknolojik gelişime yardımcı olacağını, bu yüzden de belgeleri sızdırdıklarını söylüyorlar.

Bazı uzmanlara göre bu verilerin ortaya çıkması kötü niyetli kişilerin elinde ağır sonuçlar doğurabilir. Bu veriler sayesinde Microsoft tarafından onaylanmamış programların Xbox One üzerinde çalıştırılması mümkün olabilir ve bu da çeşitli güvenlik açıklarına sebep olabilir.

Ancak herkes aynı fikirde değil, bazılarına göre bu kodların açığa çıkması pek fazla şeyi değiştirmeyecek. Çünkü Xbox One zaten devamlı internet bağlantısına sahip olduğundan, onaylanmamış programların Microsoft sunucularının gözünden kaçması kolay olmayacak. Bu sızıntının yeni bir güvenlik skandalına yol açıp açmayacağını bekleyip göreceğiz.