Anasayfa Haber Samsung’un Yeni SSD’si Çok Hızlı Olacak

Samsung’un Yeni SSD’si Çok Hızlı Olacak

Samsung’un üretimine başladığı SM951 modeli SSD öncekilerden daha da hızlı olacak ve daha az enerji tüketecek.

Samsung tarafından çıkarılan ilk PCIe (M.2) tabanlı SSD olan XP941 modeli, 1.4 GB/saniye veri okuma hızına sahipti. Ancak Samsung’un seri üretimine başladığı SM951 kod adlı yeni model bundan daha da hızlı olarak tanımlanıyor.

Samsung bu yeni modelin üretiminde yeni geliştirilen 10 nanometre MLC NAND teknolojisi kullanıyor. Bu teknolojiyle üretilen SM951’in özellikle yeni nesil bilgisayarlardaki veri yolu altyapısıyla birlikte çalıştığında çok daha verimli ve hızlı olduğu bildiriliyor.

SM951 için bildirilen veri okuma hızı 2.15 GB/saniye, veri yazma hızı ise 1.55 GB/saniye. Tabii bu hızlara ulaşmak için PCIe Gen 3 teknolojisiyle donanmış yeni nesil bir anakart kullanmak gerekiyor. SSD’nin enerji tüketim oranı da öncekinden ortalama % 50 daha düşük olarak belirtiliyor. SM951 bekleme modundayken sadece 2 miliwatt güç tüketiyor.

Samsung bu yeni modeli 128, 256 ve 512 GB boyutlarında üretiyor. Ancak ilk aşamada öncelik perakende tüketiciye değil, büyük parti alım yapan masaüstü ve dizüstü bilgisayar üreticilerine verilecek. Tabii ki zaman geçtikçe bu modellerin perakende pazarına da çıkması ve son kullanıcıyla buluşması planlanıyor.