Anasayfa Haber Apple, App Store Fiyatlarını Artırdı

Apple, App Store Fiyatlarını Artırdı

Apple’ın uygulama pazarı App Store üzerindeki fiyat etiketleri, ülkeye bağlı olarak zamlandı.

Apple tarafından uygulama geliştiricilere gönderilen bir bülten, şirketin uygulama fiyatları üzerinde değişiklik yaptığını ortaya çıkardı. Bu değişiklik farklı pazarlardaki kur ve vergi yasalarındaki düzenlemelere bağlı olarak yapılıyor. Bazı ülkelerde fiyatlar artarken, bazılarında ise indirim yaşanacak.

Yeni düzenlemeye göre Avrupa Birliği üyesi ülkeler, Kanada ve Norveç vatandaşları, artık App Store üzerinden alışveriş yaparken daha fazla para ödeyecekler. Avrupa Birliği vergi kanunlarında yapılan değişiklik bunun başlıca sebebi olarak gösteriliyor. Ancak Norveç birlik üyesi olmadığı halde neden artıştan etkilendiği bilinmiyor.

Öte yandan İzlanda vatandaşları artık App Store uygulamalarına daha az para ödeyecekler. Şirketin neden İzlanda fiyatlarını indirdiği açıklanmıyor. Ancak bazılarına göre bunun sebebi, zaten nüfusu az olan ülkede App Store’a olan ilgiyi artırma çabası.

Rusya pazarında ise fiyat ayarlaması yapılacağı söyleniyor, ancak bunun artış mı yoksa düşüş mü olacağı açıkça belirtilmiyor. Apple bir süre önce Rusya ekonomisindeki dalgalanma ve hızlı kur değişimleri nedeniyle App Store satışlarını geçici olarak askıya almıştı.