Anasayfa Haber Kuzey Kore Siber Kuvvetlerini Güçlendiriyor

Kuzey Kore Siber Kuvvetlerini Güçlendiriyor

Sony skandalı sonrasında yeniden gündeme gelen Kuzey Kore, siber kuvvetlerine daha fazla asker katıyor.

Güney Kore savunma bakanlığı tarafından yapılan bir açıklamaya göre, Kuzey Kore ordusunun siber kuvvetlerine daha fazla asker kattığı bildirildi. Özellikle Sony’nin maruz kaldığı büyük siber saldırı sonrasında, Amerikan başkanı Obama’nın doğrudan Kuzey Kore’nin suçlu olduğunu söylemesi, dikkatleri yeniden bu ülke üzerine çevirmişti.

Habere göre Kuzey Kore ordusunun halen hayli iyi yetişmiş 1,800 kişilik bir siber savunma ve saldırı gücü bulunuyor. Ancak bu sayının yeni alımlarla birlikte 6,000 civarına yükseltilmesi gündeme gelmiş. Kuzey Kore bu sayede çıkarlarını daha güçlü biçimde korumayı hedefliyormuş.

Güney ve Kuzey Kore arasında halen sürmekte olan soğuk savaş, bir süredir internet üzerinde de kendini hissettiriyordu. Güney Kore kökeni Kuzey Kore olan pek çok siber saldırıya maruz kaldıklarını ve hayli zarara uğradıklarını iddia ediyor.

Öte yanda Kuzey Kore’nin dışarıdan gelecek siber saldırılardan korkmak için aslında çok fazla bir sebebi yok. Ülkede internet kullanımı sadece devlet tarafından onaylanmış bir avuç insana verilen bir ayrıcalık. Kaldı ki hacker saldırısından etkilenecek herhangi bir sistem de doğrudan internete ve dolayısıyla dış dünyadan erişime açık değil.

Tüm Kuzey Kore’nin internet erişimi gerçekte Çin üzerinden gelen bir bağlantıdan sağlanıyor. Bu bağlantının kapasitesi ise sadece 6 gigabit civarında. Kuzey Kore ordusu için çalışan siber savaş uzmanı askerlerin büyük kısmının da gerçekte Çin’deki karargahlarda üslendikleri tahmin ediliyor.