Anasayfa Haber Steam Machine Nereye Kayboldu?

Steam Machine Nereye Kayboldu?

Valve’ın son zamanlarda pek ortalıkta görünmemesi, SteamOS ile ilgili soruları cevapsız bırakıyor.

Bu yıl yapılan CES fuarına katılmayan Valve, her sene düzenledikleri Steam Day Devs etkinliğini de bu sene yapmayacak. Ancak firmanın önümüzdeki Mart ayında yapılacak olan GDC 2015 (Game Developers Conference) etkinliğinde boy göstereceği tahmin ediliyor.

En azından Origin CEO’su Kevin Wasielewski tarafından yapılan tahmin bu yönde. Kevin Wasielewski firmanın uzun süredir üzerinde çalıştığı oyun kontrol cihazını tamamlamak üzere olduğunu söylüyor.

steam_controller
Steam oyun kumanda cihazının son halinin bu çizimdekine benzeyeceği tahmin ediliyor.

 

Ancak Valve tarafından uzun süre önce duyurulmuş olmasına rağmen, halen piyasaya çıkmamış olan SteamOS işletim sistemi ve bunu çalıştıracağı söylenen Steam Machine kdo adlı cihazdan hala haber yok. Kevin Wasielewski verdiği demeçte Valve’ın “Steam Machine” ismini kullanmaktan vazgeçtiğini söyledi.

Wasielewski’nin firması da Origin – Omega adı altında bir dizi yeni “oturma odası bilgisayarı” çıkardı. Tüm bu cihazlar kavramsal olarak Steam Machine başlığı altında toplanıyorlar. Ancak ne Origin’in, ne de diğer firmaların çıkardığı “oturma odası bilgisayarı” modellerinin hiçbiri önceden beklendiği üzere SteamOS çalıştırmıyorlar. Valve bu konuda herhangi bir gelişme kaydetmezse, Gabe Newell kendi yarattığı fikrin başkaları tarafından tüketilmesine seyirci kalacak.