Anasayfa Haber Tyson Yeni Bir Programla Ekranlara Geliyor

Tyson Yeni Bir Programla Ekranlara Geliyor

Neil deGrasse Tyson ve National Geographic Channel arasında varılan anlaşmayla yeni bir TV programının yapılması garantilendi.

Neil deGrasse Tyson ülkemizde çok bilinen bir isim sayılmaz. Kendisi bir astronomi ve astro-fizik konularında çalışan bir biliminsanıdır. Ancak bunun da ötesinde, son yıllarda gittikçe artan bir şekilde bilimle toplum arasındaki uçurumu kapatma çalışmalarında öncü bir isim olmuştur.

Hayden Planetarium yöneticiliği, yazarlık ve televizyon programı sunuculuğu gibi uğraşlarla bilimi halka sevdirmek için çalışan Tyson, bir süre önce Fox tarafından yayınlanan Cosmos: A Spacetime Odyssey adlı bilimsel televizyon dizisinde de sunucu olarak görev almıştı. Bu seri, geçmişte merhum biliminsanı Carl Sagan tarafından hazırlanan Cosmos televizyon dizisinin modern versiyonu idi.

Bu serinin yapımcılığını üstlenen Seth MacFarlane tarafından geçtiğimiz günlerde yapılan bir açıklama, eğer yeterince destek bulunabilirse serinin yeni sezonlarının da çekilebileceğine işaret ediyordu. Ancak bu arada Tyson’ın boş durmadığını bilmek, ülkemizdeki takipçilerini de sevindirecektir.

Tyson ve National Geographic Channel arasında varılan anlaşma sonucunda, Tyson’ın sunduğu yeni bir sohbet programı serisinin çekilmesine karar verilmiş. Tyson’ın halen sürdürmekte olduğu Star Talk adlı podcast yayınından ilham alan bu program, bilim ve popüler kültürü mizahi bir dille harmanlayarak ele alacak.

Programın National Geographic Channel üzerinde Nisan ayında yayınlanmaya başlaması bekleniyor. Her bölümde konuk katılımcı olarak Bill Nye da kısa bir süre ekranda görünecek. Programa katılacak olan davetlilerin ise çok geniş bir yelpazeden seçileceği söyleniyor. Ancak şimdilik davetli listesindeki kesinleşmiş tek isim ünlü biyolog Richard Dawkins. Diğer isimler ise zaman içinde belli olacaklar.