Anasayfa Haber Lumia 435 Brezilya’da Ortaya Çıktı

Lumia 435 Brezilya’da Ortaya Çıktı

Bir süredir hakkında söylentiler bulunan Lumia 435 modelinin Brezilya’da onaylandığı ortaya çıktı.

Microsoft’un yaptığı çalışmalar, Windows telefonlarda en yoğun ilginin giriş seviyesi modellere olduğunu gösteriyor. Şirketin uygulama pazarından en çok alışverişi yapan kullanıcıların 500 ve 600 serisi sahipleri olduğu rakamlarla sabit. Microsoft bu yüzden giriş seviyesi modellere çok daha fazla önem vermeye başlamış bulunuyor.

Şirketin portföyündeki en temel Windows modelleri ise 500 serileriydi. Bir süredir 400 kodlu bir telefon çıkaracaklarına dair söylentiler vardı, ancak ortada bunu ispat edecek herhangi bir kanıt bulunmuyordu. Ne var ki Brezilya’nın elektronik cihazlara uygunluk ve satış izni veren kurumu ANATEL’den sızan bir belge bu durumu değiştirdi.

lumia-435-anatell

Belge üzerinde “Nokia Lumia 435” kod adı açıkça görülebiliyor. İşin ilginç tarafı “Nokia” adının kullanılmış olması, çünkü Microsoft bir süre önce bu adı kullanmayı resmen bıraktı. Buradaki kod adının bir yazım hatası olma ihtimali de söz konusu olabilir, ancak düşük bir olasılık.

Belki de Microsoft sırf Güney Amerika pazarına yönelik bir model tasarladı ve bazı ülkelerde hâlâ güçlü olan Nokia adından biraz daha faydalanmayı tercih etti. Sonuçta şirketin Nokia adını kullanmaya hâlâ yasal hakkı var.

Cihazın teknik özellikleriyse giriş seviyesi bir üründen beklendiği gibi denebilir. 4 inçlik 480×800 çözünürlük sunan bir ekran, 5 MP arka kamera ve Snapdragon 200 işlemci söz konusu. Fakat bu modeli zaten giriş seviyesi kabul edilen 500 serilerinden daha da ucuz kılmak için başka neyin kırpılmış olabileceği pek belli değil.