Anasayfa Haber Bülten ASUS, CES 2015’te Tüm Oyun Donanımı Serisini Tanıttı

ASUS, CES 2015’te Tüm Oyun Donanımı Serisini Tanıttı

ASUS, tüm oyun donanımı serisini 2015 CES’te sergiledi.

ROG Swift PG27AQ 4K/UHD IPS oyun monitörü

ROG oyun ürünleri, üstün oyun performansı ve mükemmel oyun deneyimi için geliştirildi. ROG’un CES standındaki yıldızı ise 3840×2160 piksel 4K/UHD çözünürlüğe sahip nefes kesici Swift PG27AQ. 27 inç LED arka aydınlatmalı ekran, geniş görüntüleme açısı sağlayan IPS (düzlem içi anahtarlama) teknolojisine sahip panel, 1000:1 kontrast oranı, gerçekçi oyun deneyimi sunan 300 cd/m² parlaklık ve NVIDIA G-SYNC teknolojisi ile donatıldı. Yenileme hızını bilgisayarın grafik işlemcisi (GPU) ile senkronize eden bu teknoloji, görüntü takılmalarını ortadan kaldırıp girdi gecikmesini en aza indirerek mümkün olan en kusursuz oyun deneyimini sunuyor. Süper ince çerçeve tasarımı sunan Swift PG27AQ’de ayrıca beş yönlü navigasyon düğmesi ve kısayol tuşları içeren kullanımı kolay ekran kumandası (OSD), akıllı kablo yönetim sistemi ve ergonomik eğme, öne arkaya yatırma, kendi ekseni etrafında dönme ve boy ayarları bulunuyor.

ROG G20 kompakt masaüstü oyun bilgisayarı

ROG G20 Kompakt Masaüstü Oyun Bilgisayarı, 12,5 litre hacmindeki kasasında yer alan 4. nesil Intel Core i7 işlemci ve NVIDIA GeForce® GTX 980 ekran kartı ile kesintisiz oyun keyfi ve WQHD 2560 x 1440 piksel çözünürlük ile sınırsız ev eğlencesi sunuyor.

Sistem boştayken sadece 22dB düzeyinde ses üreten G20, sakin bir kütüphaneden daha sessiz çalışıyor ve mat siyah kaplaması, keskin hatları, Maya medeniyetinden ilham alan desenleri ve 8m renk seçeneğine sahip özelleştirilebilen aydınlatma efektleri ile cüretkar bir tasarım sergiliyor.

Üstelik G20 kazandığı Good Design 2014 ödülü, Computex 2014’te Yılın En İyi Seçimi ve Altın Ödülleri ile 2015 CES Yenilik Ödülü sayesinde üstünlüğünü uluslararası alanda kanıtlamayı başardı.

ROG GR8 konsol boyutunda oyun bilgisayarı

ROG’un oyun konsollarından ilham alarak geliştirdiği kompakt oyun bilgisayarı GR8, Full HD çözünürlükte kesintisiz oyun eğlencesi için Intel Core i7 işlemci ve NVIDIA GeForce GTX 750Ti ekran kartı ile donatıldı. 16GB’a varan DDR3L bellek, sabit disk veya yüksek hızlı SSD ve dahili 802.11ac Wi-Fi ile donatılan bilgisayar, Windows 8.1 ön yüklü olarak geliyor.

CES Yenilik Ödülünün sahibi olan ROG GR8, kablosuz HD eğlence için dahili Miracast alıcı ve hızla yükseltme yapabilmeniz için 2,5 inç sürücü yatağı ile SO-DIMM bellek yuvalarına kolay erişim sağlayan özel tasarımlı kayar kapaklara sahip. Mat siyah yüzeyi, Maya medeniyetinden ilham alan desenleri ve yanıp sönen ROG logosu ile şık bir tasarıma sahip olan GR8, yatak odalarında, oturma odalarında ve LAN partilerinde kullanmak için ideal.

ROG GR8 eksiksiz bir oyun paketi sunmak için profesyonel oyuncu sınıfı Gladius fare ve M801 mekanik klavye ile birlikte geliyor.

ROG Enthusiast SLI Bridge

Ciddi grafik performansı talep eden ileri düzey oyuncular, ROG’un sağlam SLI bağlantıları yapma imkanı sunan yeni Enthusiast SLI Bridge’ini çok beğenecekler. Aydınlatmalı ROG logosu ve pürüzsüz alüminyum yüzeyi olan ROG Enthusiast SLI Bridge, şık görünümüyle oyun donanımlarının tarzını tamamlıyor. ROG Enthusiast SLI Bridge, dört yollu SLI’a kadar tüm yapılandırma türleri ile de uyumlu.

ROG Spatha oyun faresi

ROG’un amiral gemisi oyun faresi olan Spatha, oyunseverlere MMO ve RPG oyunlarda avantaj sağlamak için özel olarak geliştirildi. Baş parmak için mükemmel yerleşime sahip altı özelleştirilebilir makro düğmesi içeren Spatha’nın heybetli tasarımı, gelişmiş kontrollere anında erişebilmenizi sağlıyor.

Savaşa her zaman hazır olmanız için şık bir şarj istasyonuyla birlikte gelen ROG Spatha, farenin çalışma şeklini her yönden ayarlayabilmeniz için kullanımı kolay ROG Armory aracına sahip.

ROG Sica oyun faresi

ROG’un en yeni kablolu faresi olan Sica, her durumda piksel hassasiyetinde kontrol imkanı sağlayan yüksek hassasiyetli optik sensörü ile MOBA oyunları için özel olarak optimize edildi. Her iki el ile de kullanılabilen Sica, birbirinden bağımsız sol ve sağ fare düğmeleri ile her türlü kavrayışa mükemmel uyum sağlıyor, bu nedenle hem solak hem de sağlak oyunseverler için mükemmel bir seçim.

Üstelik ROG Sica, oyunseverlerin farelerini kişisel tercihlerine göre hızla ve kolayca özelleştirebilmelerini sağlayan özel olarak geliştirilmiş soketli tuş tasarımına sahip. Sica’nın yüzeyi ise ROG’un ünlü Maya desenleri ile kaplı.

ROG Whetstone oyun mouse pad’i

Profesyonel oyuncu ekibi Taipei Assassins’in önerileriyle geliştirilen ROG Whetstone, son derece hassas, pürüzsüz ve sessiz fare takibi ve kontrolü sağlayan ROG’un ilk hibrit silikon-kumaş mouse pad’i.

ROG’un imzası haline gelen Maya desenleri ile bezeli Whetstone, dayanıklı ve yüksek kaliteli bir kaplama sağlayan katı bağlama ve ısıl yapıştırma teknikleri ile üretildi. Kolayca rulo haline getirilebilen malzemesi sayesinde rahatlıkla taşınabilen mouse pad’i suya dayanıklı yapısı sayesinde yıkamak da mümkün. Evde veya LAN partilerinde kullanmak için birinci sınıf bir mouse pad arayan oyunseverler için ideal bir seçim.

ASUS MG279Q WQHD oyun monitörü

ASUS’un CES’teki oyun donanımı serisinin önde gelen parçalarından biri ise IPS teknolojisine ve WQHD 2560×1440 piksel çözünürlüğe sahip 27 inç MG279Q. MG279Q, 120fps (120Hz) kare hızı ve 5ms GTG tepki süresi ile kusursuz bir performans ve gerçekçi oyun deneyimi sunuyor.

Oyuncu dostu tasarıma sahip olan MG279Q, ASUS’a özgü beş yönlü navigasyon düğmesi ile kullanımı kolay ekran üstü göstergelerde (OSD) hızla gezinebilmenizi ve GamePlus kısayol tuşu ile dövüş hareketlerinizi geliştirmek için ekrana özelleştirilebilir nişan ve sayaç katmanı ekleyebilmenizi sağlıyor. MG279Q, süper ince çerçevesi ile her türlü ortama mükemmel uyum sağlarken ergonomik tasarımı sayesinde eğme, öne arkaya yatırma, kendi ekseni etrafında dönme ve boy ayarları yapmak mümkün oluyor. MG279Q’da akıllı kablo yönetim sistemi ve VESA duvar montajı uyumluluğu da bulunuyor.

Bağlantı seçenekleri arasında DisplayPort, Mini DisplayPort, iki HDMI portu (yerel WQHD için) ile mobil cihazları şarj etmek ve 1080p bağlantı kurmak için MHL 2.0 soketi yer alıyor. MG279Q, USB 2.0’dan on kata kadar daha hızlı veri aktarımı ve şarj imkanı sağlayan dahili çift USB 3.0 hub’ı da içeriyor.

Strix 7.1 true 7.1 surround oyun kulaklığı

Üst düzey Strix 7.1 True 7.1 Surround Oyun Kulaklığı, çevrenizi kuşatan surround ses performansı ve hassas konumlandırma için 10 sürücü içeren birinci sınıf tasarımın yanı sıra, kendi oyun tarzınızı yansıtabilmenizi sağlayan muhteşem aydınlatma efektleri de içeriyor. Uzun süren oyun oturumlarında konforlu kullanım sağlamak için tasarlanan Strix 7.1 kulaklık, rahat bir deri kaplı hafızalı sünger ile donatıldı. Strix 7.1’in tak ve çalıştır USB ses istasyonunda bir kulaklık amplifikatörü, net sesler için %90 ortam gürültüsü engelleme (ENC) ve ses çıkışını oynadığınız oyuna göre ayarlayabilmenizi sağlayan dört oyun ses profili bulunuyor.

Strix Claw oyun faresi

Strix Claw, FPS oyunlar için her şeyi kontrol edebilmenizi sağlayan ideal bir oyun faresi. Cihaz, keskin nişancılara uygun hassasiyet, konfor ve rekabet avantajı isteyen oyunseverler için özel olarak üretildi. Sağ ele uygun ergonomik tasarım, Japon yapımı Omron düğmeler, oyuncu sınıfı 5000DPI optik sensör, otomatik düzeltme içermeyen hareket kabiliyeti ve esnek DPI kontrolleri ile her hareketiniz kesin biçimde takip edilerek anında yansıtılır.

Strix Tactic Pro mekanik oyun klavyesi

Aydınlatmalı, mekanik bir oyun klavyesi olan dayanıklı Strix Tactic Pro, yüksek tepki hızı için geliştirildi. Klavye siyah, mavi, kahverengi veya kırmızı Cherry MX düğme seçeneklerine sahip. Teknik açıdan üst düzeyde USB üzerinden N-Key Rollover (NKRO) teknolojisi ile donatılan klavye, hızlı ve zahmetsiz komut özelleştirme imkanı için özel olarak atanmış 13 erişimi rahat makro tuşuna sahip. Toplamda 21 adet tek tuşla komut girişi için F1-F8 tuşlarına da makro tuşu atayabilir, hatta anında makro kayıt tuşunu kullanarak oyunu durdurmak zorunda kalmadan yeni komutlar oluşturabilirsiniz.

Strix Glide Control ve Strix Glide Speed oyun mouse pad’leri

Strix oyun donanımlarını tamamlayan Strix Glide Control ile Strix Glide Speed oyun pad’leri, birinci sınıf malzemelerle farklı oyun stillerine göre özel olarak üretildi. Strix Glide Control, doğru ve kontrollü hareketler için sık dokumalı bir kumaş ile tasarlandı. Strix Glide Speed ise hızlı, rahat ve hassas kontrol için ince dokumalı bir kumaş ile geliştirildi.