Anasayfa Haber CNN Haberlerde Drone Kullanmaya Hazırlanıyor

CNN Haberlerde Drone Kullanmaya Hazırlanıyor

CNN yayınlarında insansız hava araçlarını kullanmak için FAA ile işbirliğine başladı.

Bilim-kurgu filmlerinde sık sık karşımıza çıkan unsurlardan biri de, robot haber kameralarıdır. Muhabirleri takip eden uçan robot kameralar vardır ve çekimleri bunlar yapar. CNN tarafından başlatılan bir girişim, bu bilim-kurgu unsurunu gerçeğe dönüştürmeyi hedefliyor.

Drone tabir edilen mini hava araçlarının haberlerde kullanılabilmesi için çalışmalar yapan CNN, bunun için FAA ile ortak çalışmaya başlamış. FAA (Federal Aviation Administration) bir Amerikan devlet kurumu ve ABD sınırları içindeki her tür uçuş güvenliği ve hava aracı sertifikasyonundan sorumlu. Yeni kanunlar insansız hava araçlarının uçuşlarına dair kuralların da FAA tarafından belirlenmesi ve uygulanmasını şart koşuyor. ABD pazarının büyüklüğü ve önemi, dünya havacılık sektöründe FAA kurallarının önemini artırıyor.

Bu bağlamda ABD içinde uzaktan kumandalı ya da otonom insansız hava araçlarının uçuş yapabilmesi de FAA tarafından belirlenen kurallara bağlı olarak gerçekleştirilebiliyor. CNN için bu detay çok önemli, çünkü şirket muhabirleri her an, herhangi bir yerde haber kovalamak zorunda kalabiliyor. Bu iş için insansız drone kullanımı da haliyle hayli karmaşık bir iş haline geliyor.

CNN havadan görüntü alabilmek için profesyonel sınıf hava araçları kullanmayı hedefliyor. Bunun için de zaten bir süredir bu konuda çalışan Georgia Tech üniversitesi ile işbirliği yaptıkları biliniyordu. Ne var ki bu planların ne aşamada oldukları ve drone kameramanların aktif kullanıma ne zaman girecekleri hakkında pek fazla bilgi yok.