Anasayfa Haber Sony Telefon İşinden Çıkabilir

Sony Telefon İşinden Çıkabilir

Japon elektronik devinin 2014 yılındaki kayıpları yüzünden telefon ve televizyon yatırımlarını yeniden gözden geçirmesi bekleniyor.

Reuters kaynaklı bir habere göre, Sony CEO’su Kazuo Hirai, şirketin gidişatını değiştirmek için yeni ve beklenmedik adımlar atmayı düşünüyor. Daha önce Vaio markasını başkasına satarak dizüstü bilgisayar sektörünü terk eden şirketin, şimdi aynı şeyi telefon ve televizyon bölümleri için de düşündüğü söyleniyor.

Sony’nin mobil markası olan Xperia ve televizyon markası olan Bravia, bir süredir kâr getirmediği için yeniden yapılanma girişiminin parçası haline gelmişlerdi. Ne var ki şirketin 2014 mali yılını 1,9 milyar dolar zararla kapatmayı beklemesi, daha acil önlemleri gündeme getirmiş gibi görünüyor.

Bu önlemlerin arasında Bravia ve Xperia markalarının yabancı bir ortakla birlikte çalışarak ıslah edilmesi ya da tamamen devir edilmesi gibi seçenekler de var. Şirketin geçtiğimiz sene Xperia telefon ürün gamında çok ciddi revizyona gideceğine dair söylentiler çıkmıştı. Ne var ki Sony’nin bu sektörlerde hızla para kaybediyor oluşu, uzun vadede sonuç verecek çözümlerden vazgeçmesine sebep olabilir.