Anasayfa Haber Intel’in Mobil Kanadı 2014’ü Zararla Kapattı

Intel’in Mobil Kanadı 2014’ü Zararla Kapattı

İşlemci devi Intel’in mobil kanadı, 2014’ü büyük zararlarla kapattı. Şirket beklediği başarıyı sağlayamadı.

Intel’in mobil alanda uzun süredir can çekiştiği bilinen bir gerçek. Mobil alana yapılan atılımda geç kalınmasının ardından bir türlü istediği seviyeye ulaşamayan işlemci devi, mobil alanda zarar ederek yılı bitirdi.

Şirketin mobil kanadından yapılan açıklamaya göre 2014 yılında Intel mobil alanda 4.2 milyar dolar zarar etti. Mobil kanadın geliri 2013’e göre %85 azaldı ve satışlar 200 milyon doları ancak geçebildi.

Intel her ne kadar mobil alanda büyük zarara uğrasa da genel olarak 2014 yılından oldukça karlı çıkmışa benziyor. 2014’ün son çeyreğinde 3.7 milyar dolarlık kar sağlayan Intel’in PC departmanı yıl içerisinde tek başına 14.6 milyar dolarlık kar sağladı. Bu da Intel’in toplam gelirinin %95’ini oluşturuyor.

Intel mobil alanda yaşadığı zararlar 14nm’lik Broadwell ailesiyle kapatmayı düşünüyor. Rockchip ile yapılan anlaşmalar ve düşük bütçeli telefonlar için üretilen SoFIA çipi Intel’in akıllı telefon pazarında yükselişinin ilk adımı olabilir. Şirketin şimdiye kadar istenen başarıyla ulaşamayan Atom ailesinin ise fişinin çekilmesi bekleniyor.