Anasayfa Haber Samsung, Qualcomm İşlemci Kullanmayacak!

Samsung, Qualcomm İşlemci Kullanmayacak!

Samsung Exynos Mobil İşlemci

Çeşitli kaynaklardan gelen haberlere göre, Samsung bir sonraki telefonunda Qualcomm işlemci kullanmaktan vazgeçti.

Başta Bloomberg olmak üzere birden fazla kaynaktan gelen bir haber, Samsung’un bir sonraki Galaxy S6 telefonunda Qualcomm işlemci kullanmamaya karar verdiğine işaret ediyor. Ancak her iki firmadan da bu konuda herhangi bir resmi açıklama henüz gelmedi.

Qualcomm’un yeni geliştirdiği mobil işlemcisi Snapdragon 810 ile sorunlar yaşadığı, özellikle de ısınma problemini aşabilmek için çekirdek voltajı ve saat hızlarını kısmak zorunda kaldığına dair haberler bir süredir piyasada dolaşıyordu. Anlaşılan bu sorunlar Samsung’un karar değiştirmesine sebep olmuş. Şirketin Snapdragon 810 işlemcisini testlerden geçirdikten sonra, yeni amiral gemisi telefonunda kullanmaktan vazgeçtiği söyleniyor.

Samsung’un Galaxy S6 modelinde Snapdragon 810 yerine kendi geliştirdiği Exynos işlemcileri kullanma kararı aldığı söyleniyor. Samsung bu işlemcilerle yeni Alpha serilerinde hayli başarılı sonuçlar aldı. Güney Kore devi zaten dışarıya bağımlılığını olabildiğince azaltmak için çabalıyor. Snapdragon 810’un sorunları da eklenince, bu kararı alması çok zor olmamıştır.