Anasayfa Haber Apple Watch Sık Sık Şarj İsteyecek

Apple Watch Sık Sık Şarj İsteyecek

Apple’ın yakında çıkması beklenen akıllı saatinin batarya kapasitesinin pek yüksek olmadığı söyleniyor.

Apple’ın iPhone 6 serileriyle beraber duyurduğu akıllı kol saatinin çıkış tarihi yaklaşırken, cihaz hakkında basına sızan bilgiler de artıyor. Şirkete yakın kaynaklardan gelen bazı bilgilere göre, Apple’ın bu kol saatini çıkarmayı geciktirmesinin en önemli sebeplerinden biri de batarya ömrünü artırmayı hedeflemesiymiş.

Ne var ki şirket mühendislerinin bu konuda çok da başarılı olamadıkları iddia ediliyor. Apple Watch genel performans olarak mühendislerin amaçladığı noktaya ulaşmış, ancak aynı gelişme şarj kapasitesinde sağlanamamış. Kaynaklar Apple’ın bu giyilebilir teknolojisinin, diğer firmalar tarafından geliştirilen Android işletim sistemli modellerle neredeyse aynı şarj kapasitesine sahip olduğunu iddia ediyor.

Söylentilere göre Apple Watch yoğun kullanımda 2,5 ila 4 saat arasında bataryasını tamamen tüketiyor, uyku modunda ise 4 güne yakın bir süre beklemede kalabiliyor. Saati göstermesi için ekran devamlı açık tutulursa batarya ancak 3 saat dayanabiliyor. Arada bir saate bakarak ve farklı uygulamaları kısa süreli olarak kullanarak ise cihazın 15 saatten fazla dayanması sağlanabiliyor.

Bu durumda Apple Watch sahipleri yoğun kullanımda saatlerini sık sık şarj etmek zorunda kalacaklar demektir. Bu da sık sık şarj cihazına gerek duyulacağı anlamına geliyor. Apple bu saatin Apple Watch Edition adlı özel serisinden alanlara yanında MagSafe şarj cihazını da verecek, ancak diğer müşteriler bunu ayrıca almak zorunda olacaklar.